Schick stále netrénuje naplno, jeho štart v baráži MS je neistý

NETKY.SK • 19 Marec 2022, 15:57 • 2 min
Schick stále netrénuje naplno, jeho štart v baráži MS je neistý

Kvalifikácia na majstrovstvá sveta v Katare sa blíži ku koncu. Česká reprezentácia nastúpi 24. marca v rámci semifinálového play-off proti výberu Švédska, chýbať jej však možno bude najväčšia hviezda Patrik Schick.

slovakia

left justify in out

Kanonier bundesligového Bayeru Leverkusen po zranení lýtka ešte ani raz netrénoval s tímom. Hoci sa útočník postupne vracia do kondície, klubový tréner Gerard Seoane prezradil, že ho v najbližšom dueli proti Wolfsburgu na trávniku s určitosťou neuvidíme. Znižuje sa tak aj šanca, že zasiahne do štvrtkového reprezentačného zápasu.

 

 

Schick utrpel 18. februára v ligovom zápase v Mainzi trhlinu lýtkového svalu a od tej doby pauzuje. Začiatkom minulého týždňa však sonografia neukázala ani náznak trhliny v lýtku a lekári povolili dvadsaťšesťročnému futbalistovi návrat na trávnik. Reprezentačný tréner Jaroslav Šilhavý na utorkovej tlačovej konferencii uviedol, že verí, že kľúčový hráč bude k dispozícii na semifinálový duel, prípadne na finále v Poľsku.

 

Kouč Leverkusenu ale pred 27. bundesligovým kolom optimizmus krotil. „Patrik je v rehabilitačnom tréningu a ešte neabsolvoval žiadny tréning s mužstvom. Záťaž na individuálnom tréningu je iná než v tímovom. Na zápas s Wolfsburgom jeho nominácia neprichádza do úvahy.“

 

 

Druhý najlepší strelec aktuálnej sezóny najvyššej nemeckej súťaže chýbal svojmu klubu aj v odvete Európskej ligy proti Atalante Bergamo, ktorá si po víťazstvách 3:2 a 1:0 zabezpečila postup do štvrťfinále. V médiách sa objavila informácia, že ak Schick nenastúpi ani do jedného z dvoch najbližších duelov, Leverkusen ho na reprezentačný zraz nepustí, čo však tréner Šilhavý poprel.

 

 

„S nikým som nehovoril o tom, že by to mala byť podmienka. Rovnako ako vy som o tom čítal v médiách. Dokážem si predstaviť, že ak hráč nemôže v nedeľu nastúpiť a v pondelok je zraz, asi sa medzi sebou spoja lekári. Mám z toho dobrý pocit. Patrik sa teší a verí, že bude k dispozícii,“ dodal český lodivod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies