Richard Sulík: Je čas vrátiť sa ku COVID automatu a otvoriť prevádzky

NETKY.SK • 18 December 2021, 16:19 • 2 min
Richard Sulík: Je čas vrátiť sa ku COVID automatu a otvoriť prevádzky

BRATISLAVA - Počet pacientov s ochorením COVID-19 v slovenských nemocniciach klesol po dlhej dobe pod 3 000. Čo si o tejto situácii myslí Richard Sulík?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Preto sa treba vrátiť ku COVID automatu a otvoriť prevádzky," vyhlásil minister hospodárstva a líder koaličnej SaS Richard Sulík s tým, že vláda COVID automat "vypla" pri náraste hospitalizovaných nad 3 200. 

 

„Nečakajme, kým sa zruinuje úplne celá ekonomika, ľudia si vedia dávať pozor," dodal Sulík.

 

img

 

Ministerstvo zdravotníctva v sobotu informovalo, že počet pacientov v nemocniciach klesol po dlhej dobe pod 3 000.  

 

„V nemocniciach je presne 2 999 hospitalizovaných ľudí s ochorením COVID-19. Na jednotke intenzívnej starostlivosti a oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny je 545 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 284 osôb," uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

 

COVID automat ako systém pre monitorovanie vývoja epidémie a prijímanie protiepidemických opatrení v závislosti od intenzity šírenia nového koronavírusu bol koncom novembra pozastavený, keďže v SR začal platiť na 90 dní núdzový stav a aj zákaz vychádzania. Premiér Eduard Heger  v tom čase rozhodnutie vlády zdôvodnil tým, že nemocnice sú pre množstvo hospitalizovaných s ochorením COVID-19 pred kolapsom a pľúcne ventilácie v nich sú obsadené na 100 percent.

 

Možno vás zaujme: Chcete sa dať zaočkovať? Vedci radia, ktorá vakcína je najlepšia

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies