Prekvapenie v pečive: Bulharskí colníci objavili v bochníkoch chleba desaťtisíce kusov cigariet

NETKY.SK • 29 Apríl 2024, 17:06 • 2 min
Prekvapenie v pečive: Bulharskí colníci objavili v bochníkoch chleba desaťtisíce kusov cigariet

VIDIN - Colníci v Bulharsku odhalili cigarety pašované v bochníkoch chleba. V pondelok (29. 4.) o tom s odvolaním sa na colnú správu informovali bulharské médiá.

slovakia

left justify in out

Pri rutinnej kontrole na moste cez Dunaj v meste Vidin ležiacom pri hraniciach s Rumunskom colníci zastavili dodávku vychádzajúcu z krajiny. Pre podozrenie na pašovanie skontrolovali náklad röntgenom.

Pri jeho fyzickej kontrole sa ukázalo, že v bochníkoch chleba s vydlabaným stredom sa nachádzajú cigarety. Celkovo v nich bolo 3 058 škatúľ obsahujúcich 61 160 kusov cigariet. Colníci pašovaný tovar zabavili a začali stíhanie vodiča dodávky.

Portál novinite.bg pripomína, že cigarety opatrené bulharským kolkom sú určené na predaj na území tejto krajiny. Pašeráci však využívajú rôzne medzery v zákonoch a používajú rafinované metódy na to, aby tovar dopravili na čierny trh v západnej Európe, kde ho potom predajú za vyššie ceny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / ČTK, Foto: Novinite.com / @Bulgarian Customs
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies