Prečo niektorých mužov priťahujú staršie ženy? V týchto veciach podliehajú ich čaru

NETKY.SK • 2 Máj 2024, 10:30 • 2 min
Prečo niektorých mužov priťahujú staršie ženy? V týchto veciach podliehajú ich čaru

Pre mnohých mužov môže byť staršia žena zdrojom atrakcie a príťažlivosti. Táto dynamika vzniká z rôznych faktorov, ktoré sa týkajú nielen fyzickej príťažlivosti, ale aj emocionálnej zrelosti a osobnostných vlastností.

slovakia

left justify in out

Niektorí muži tvrdia, že pozornosť staršej ženy zvýšila ich vlastnú úroveň sebavedomia a sebaúcty . Iní uznali, že staršie ženy majú viac životných skúseností, emocionálnu stabilitu, uzemnenie a môžu ponúknuť úprimnosť a rôzne perspektívy.

Tu sú dôvody, prečo niektorým mužom vyhovujú staršie ženy:

Poznajú samé seba

Čím dlhšie ste strávili život vo svojom vlastnom tele, tým lepšie ho poznáte a tiež svoju myseľ, srdce a dušu. Mnoho mladších žien si stále nie je istých tým, čo presne chcú vo vzťahoch, sexe a živote, takže o to nemôžu žiadať.
Mnoho mužov oceňuje schopnosť starších žien požiadať o to, čo chcú a potrebujú – nie sú potrebné žiadne dohady. 

Sú finančne stabilné

Muži často čelia spoločenskému očakávaniu, že sú finančne zodpovední za svoje partnerky, takže keď partner nie je finančne stabilný, môže to byť pre nich bremeno.

Randenie so ženou, ktorá sa dokáže uživiť, otvára množstvo možností, od extravagantných dovoleniek až po spoločné pekné miesto, ktoré môžete obaja zaplatiť.

Majú plný život 

Mať svoj vlastný život je príťažlivé a životy starších žien sú často plné rodiny, priateľov, práce a aktivít – natoľko, že sa nebudú spoliehať na to, že ich partneri budú zamestnávať. To ponecháva mužovi, ktorý chodí so staršou ženou, možnosť venovať sa vlastným záujmom bez obáv, že sa jeho partnerka bude cítiť vynechaná.

Vyššie sebavedomie

Nie je nič príťažlivejšie ako sebavedomie a staršie ženy to silne vyžarujú. Muži sú priťahovaní k ženám, ktoré veria v seba a svoje schopnosti. To podmieňuje mužov, aby dospeli k určitým záverom o osobnosti a životnom štýle ženy. Ak by chodil s mladšími dievčatami, ktorým chýbalo vysoké sebavedomie, určite ho budú zaujímať ženy, ktoré majú vyššiu úroveň sebavedomia.

Zvedavosť

V niektorých prípadoch muži považujú randenie so staršou ženou za zaujímavú skúsenosť, najmä ak v ich histórii randenia chýbalo vzrušenie. Staršia žena rovná sa niečo nové, čo treba zažiť, nové nápady, koncepty a názory, ktoré treba objaviť. Muži majú chuť  učiť sa a sú pripravení vidieť, čo ich nová staršia partnerka naučí.

Skúsenosti v láske a vzťahoch

Staršie ženy často majú bohatšie skúsenosti v oblasti lásky a vzťahov. Majú za sebou viac vzťahov a môžu byť viac otvorené a uvoľnené vo svojich romantických zážitkoch. Tieto ženy môžu mať lepšiu schopnosť komunikovať a riešiť konflikty vo vzťahu, čo je pre niektorých mužov veľmi príťažlivé.

Nezávislosť

Staršie ženy sú často viac nezávislé a nezávislé na iných ľuďoch. Majú vypracované vlastné záujmy, záväzky a kariérne ciele, ktoré sú pre nich prioritou. Táto nezávislosť môže byť pre niektorých mužov veľmi príťažlivá, pretože cítia, že ich partnerka nie je závislá len na nich a má vlastný život mimo vzťahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: top10.com, brightside.me, psychologytoday.com, healthline.com. titulná foto: Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies