Pozor na podvodníkov, ktorí domácnosti k zmene dodávateľa! Tentokrát zneužívajú meno regulačného úradu

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 10:02 • 2 min
Pozor na podvodníkov, ktorí domácnosti k zmene dodávateľa! Tentokrát zneužívajú meno regulačného úradu

SLOVENSKO - Medzi domácnosti znova vyšli "klamári", ktorí domácim tvrdia, že majú zoznam zákazníkov s nevýhodnou zmluvou na dodávku elektriny a plynu, a oni sa teraz na nich obracajú na základe tohto zoznamu s lepšou ponukou.

slovakia

left justify in out

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví zaznamenal prípady, keď sa niektorí podomoví predajcovia elektriny a plynu pokúšajú zneužiť meno úradu. Takíto podomoví predajcovia svojim potenciálnym zákazníkom napríklad tvrdia, že úrad im poskytol zoznam zákazníkov s nevýhodnou zmluvou na dodávku elektriny a plynu, a oni sa teraz na nich obracajú na základe tohto zoznamu s lepšou ponukou.

 

img

„Niektorí dokonca tvrdia, že ÚRSO zabraňuje zákazníkom v prechode k tomu najvýhodnejšiemu dodávateľovi čo je samozrejme ten ich, ktorého práve ponúkajú,“ uviedol hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.

Úrad sa voči praktikám týchto podvodných podomových predajcov ostro ohradzuje a varuje občanov, aby sa nedali nachytať. „Zdôrazňujeme, že nehodnotíme či odberateľ má alebo nemá výhodnú sadzbu alebo cenu za komodity. Nespolupracujeme a neodporúčame v spolupráci s dodávateľmi zmenu dodávateľa z dôvodu lepšej ceny a neposkytujeme žiadne údaje a kontakty o odberateľoch a ich zmluvách žiadnemu z dodávateľov, ani nimi nedisponujeme,“ zdôraznil Igaz.

 

img

Ak sa niektorý podomový predajca snaží takúto informáciu použiť v súvislosti s prestupom k inému dodávateľovi pre lepšiu cenu, koná nekalé praktiky. „V takom prípade treba informovať o týchto praktikách svojho dodávateľa energií a obrátiť sa na ÚRSO. Prípadne môže spotrebiteľ vyhľadať pomoc spotrebiteľského združenia. Nič nepodpisujte!“ konštatoval Igaz.

 

Prečítajte si tiež: Matovič mal poslať štedrú dotáciu rodnej obci exšéfa tajných. Hnutie OĽaNO tvrdí, že ide o hoax



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies