Poslanci práve hlasovali. Šeliga následne odkázal Ficovi, Kotlebovi a Pellegrinimu tieto tvrdé slová

NETKY.SK • 28 December 2020, 14:25 • 2 min
Poslanci práve hlasovali. Šeliga následne odkázal Ficovi, Kotlebovi a Pellegrinimu tieto tvrdé slová

Poslanci Národnej rady SR dnes schválili zákon, ktorý umožňuje predĺžiť núdzový stav poslancom.

slovakia

left justify in out

Tesne po hlasovaní požiadal o vystúpenie podpredseda parlamentu Juraj Šeliga, ktorý dal odkaz Robertovi Ficovi, Marianovi Kotlebovi či Petrovi Pellegrinimu, teda celej opozícii.

 

„My všetci, ktorí tu sme si uvedomujeme, že toto je mimoriadne vážna situácia. Že nie sme tu preto, aby sme sa tvárili ako papaláši,“ povedal Juraj Šeliga s tým, že dnes na Slovensku zomrelo 106 ľudí. „Slovensko potrebuje núdzový stav,“ povedal s tým, že tí, čo zostali vonku, „sú zbabelci“.

 

Chcú tiež, aby sa v budúcnosti nemuselo hlasovať s prítomnosťou nakazených, chcú pripraviť spôsob, ako hlasovať online. "Stojí to okolo milióna eur", vysvetlil s tým, že rokovanie parlamentu online, na ktorom chcú pracovať, je drahé. Ale dodal, že všetko robia pre ľudí, pretože umrelo viac ako 100 ľudí.

 

Následne predseda parlamentu Boris Kollár ukončil 20. schôdzu, na ktorej sa opoziční poslanci nezúčastnili, keďže v sále sa nachádzali pozitívne testovaní poslanci na COVID-19. Ich účasť bola aj podľa Šeligu nevyhnutná, keďže inak by ústavný zákon o bezpečnosti štátu neprešiel.

 

Prečítajte si aj slová vládnej poslankyne Anny Andrejuvovej, ktorá povedala inú kritiku, tentokrát do vlastných radov.

 

Rúška a dezinfekčné gély máte môžnosť kúpiť si aj na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies