Polícia našla v mori pri Sicílii dve tony kokaínu

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 12:55 • 2 min
Polícia našla v mori pri Sicílii dve tony kokaínu

Rím - Talianska polícia našla pri Sicílii plávať v mori kokaín v hodnote vyše 400 miliónov eur. Zásielku tam zrejme pre pašerákov nechala nákladná loď.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala dokopy zviazaných 70 balíkov, ktoré spolu obsahovali približne dve tony kokaínu. Ide o jednu z najväčších zadržaných drogových zásielok. Zásielka obsahovala aj sledovacie zariadenie a na mori ju spozorovalo prieskumné lietadlo námorníctva. Do mora ju pravdepodobne zhodili z jednej z nákladných lodí plaviacich sa pri tejto časti pobrežia. Pašeráci si ju mali vyzdvihnúť a dopraviť na pevninu, uviedla polícia. Sicília je domov mafie Cosa Nostra zvečnenej vo filmoch Krstný otec. Vedúcou organizovanou kriminálnou skupinou v Taliansku je však v súčasnosti Ndrangheta. Táto mafia sídli v Kalábrii, ktorú od Sicílie oddeľuje Messinský prieliv. Angažuje sa predovšetkým v pašovaní drog a má pod kontrolou väčšinu kokaínu, ktorý prúdi do Európy. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies