Dres Ajaxu inšpirovaný Bobom Marleym láme predajné rekordy

NETKY.SK • 24 August 2021, 16:53 • 2 min
Dres Ajaxu inšpirovaný Bobom Marleym láme predajné rekordy

AMSTERDAM – Marketing je veľmi dôležitý aj vo futbale. Husársky kúsok sa podaril holandskému Ajaxu. Ten pred sezónou 2021/2022 predstavil novú sériu tretích dresov inšpirovanú kráľom reggae Bobom Marleym, ktoré sa stali doslova horúcim artiklom.

slovakia

left justify in out

Hráči holandského veľkoklubu si budú obliekať dresy počas európskych pohárových zápasov na ihriskách súperov a ich predaj už v prvý deň prekonal klubové rekordy. Čierne dresy s červenými, žltými a zelenými rastafariánskymi pruhmi boli podľa oficiálneho webu okamžite vypredané.

 

img

 

„V priebehu jedného dňa sa predal rekordný počet dresov. Táto verzia trička sa predávala minimálne štyrikrát viac, než akýkoľvek iný dres Ajaxu. Je to niečo mimoriadne,“ prezradil marketingový riaditeľ klubu Menno Geelen.

 

img

 

Klub sa rozhodol vytvoriť netradičné dresy kvôli tomu, že Marleyho skladba Three Little Birds je už viac ako desať rokov neoficiálnou hymnou Ajaxu. Fanúšikovia si túto pieseň obľúbili v roku 2008 v Cardiffe, keď ju miestny DJ púšťal počas čakania na prípravný zápas. Priaznivci klubu ju následne prijali za svoju a počas každého zápasu svojho obľúbeného tímu spievajú jej refrén.

 

img

 

Ajax okrem dresov predstavil aj limitovanú edíciu tenisiek, mikín a štulpní v rastafariánskom štýle; o dizajn sa postarala značka Adidas. Zaujímavosťou je, že zosnulý Bob Marley bol veľkým fanúšikom futbalu, hoci k Ajaxu nemal špeciálny vzťah. „Som dojatá z toho, že klub používa pieseň Three Little Birds ako svoju hymnu. Takéto príbehy ma hrejú pri srdci a ukazujú, aké účinky môžu piesne mať. Pre môjho otca bol tento šport všetkým, dokonca hovorieval, že futbal je sloboda,“ vyjadrila sa Marleyho dcéra Cedella.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies