Počiatkov majetkový profil je dokončený. Byt v Bonaparte daroval dcére

NETKY.SK • 4 Február 2021, 08:21 • 2 min
Počiatkov majetkový profil je dokončený. Byt v Bonaparte daroval dcére

Počiatek daroval byt v Bonaparte dcére a chystá zmenu. Majetok zrejme bude patriť výlučne jeho manželke.

slovakia

left justify in out

Ján Počiatek, bývalý minister financií a dopravy vo vláde Roberta Fica, daroval koncom minulého roka dcére svoj byt v komplexe Bonaparte, v ktorom roky žil jeho „šéf“ Robert Fico. S manželkou majú v pláne bezpodielové spoluvlastníctvo. Inšpirovali sa zrejme viacerými aktérmi závažných káuz. Môžu tak ochrániť svoj majetok. Znamená to, že časť spoločného majetku Počiatkovcov prejde do výlučného vlastníctva jeho manželky Ivany a v prípade problémov so zákonom zostane v rukách rodiny. Informoval slovenský informačný portál Aktuality.

 

img

 

Toto isté sa podarilo i Ladislavovi Bašternákovi, ktorý pred vynesením právoplatného rozsudku prepísal časť majetku na rodinu, čím ho uchránil pred prepadnutím v prospech štátu. Zrušenie bezpodielového spoluvlastníctva manželov tiež ochránilo majetok Tibora Gašpara či Norberta Bödöra.

 

Expolitik Počiatek patril počas pôsobenia v politike medzi najbohatších ministrov s vedľajšími ročnými príjmami v státisícoch eur. Je tiež spolumajiteľom luxusných nehnuteľností vrátane miliónovej vily vo francúzskom Cannes. Momentálne je najviac spájaný s firmou profitujúcou z miliónových IT zákaziek rozdávaných za vlád Smeru. Zviditeľnilo ho i video Mariana Kočnera, kde sa s Dobroslavom Trnkom zabával na emisnom škandále SNS za desiatky miliónov eur a žiadal Trnku o krytie vo vyše 13-miliónovom spore Tiposu s firmou Lemikon.

 

 

Jaromír Čižnár, bývalý generálny prokurátor, vydal v roku 2017 pokyn na vytvoreniemajetkových profilov Počiatka, Kaliňáka, Bašternáka a advokáta Turčana, a Počiatek sa dostal do hľadáčika polície. Dôvodom boli korupčné podozrenia v prípade prevodu Bašternákovho podielu vo firme B. A. Haus na firmu patriacu v tom čase Počiatkovi a Kaliňákovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies