V indickom Gudžaráte vypukol požiar v zábavnom parku. Vyžiadal si život 28 ľudí +VIDEO

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 16:04 • 2 min
V indickom Gudžaráte vypukol požiar v zábavnom parku. Vyžiadal si život 28 ľudí +VIDEO

NAÍ DILLÍ - Počet obetí sobotňajšieho požiaru v indickom štáte Gudžarát na západe Indie stúpol na 28 z 24, informoval v nedeľu predstaviteľ miestneho hasičského zboru.

slovakia

left justify in out

Medzi mŕtvymi bolo najmenej deväť detí. K požiaru došlo v zábavnom parku s názvom TRP Game Zone v okrese Rajkot v štáte. Príčina požiaru zatiaľ nebola oficiálne zverejnená, aj keď bolo podozrenie, že k požiaru mohli viesť nejaké zváracie práce v zábavnom parku alebo skrat.

K príčine tragédii potom viedli veľké zásoby nafty, ktorá sa uchovávala na poháňanie rôznych hracích automatov. Po nešťastí boli majitelia TRP Game Zone zatknutí.

Podľa medializovaných informácií bol zábavný park vytvorený z dočasných konštrukcií a skladovaniu horľavých materiálov nebola venovaná dostatočná starostlivosť. Štátna vláda vytvorila špeciálny vyšetrovací tím na vykonanie vyšetrovania.

Hlavný minister Gudžarátu Bhupendra Patel uviedol, že incident začal vyšetrovať špeciálny vyšetrovací tím (SIT), keďže televízne správy dodali, že polícia Rajkot zadržala dvoch ľudí.

Gudžarát je domovským štátom indického premiéra Narendru Modího.

V príspevku na platforme sociálnych médií X Modí uviedol, že bol„extrémne zarmútený požiarom“ a dodal, že miestna administratíva pracuje na poskytnutí pomoci postihnutým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Al Jazeera, Foto: SITA/AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies