Pellegrini ohlásil oficiálny vznik politickej strany Hlas, v regiónoch vyzbierali rekordný počet podpisov

NETKY.SK • 11 September 2020, 16:46 • 2 min
Pellegrini ohlásil oficiálny vznik politickej strany Hlas, v regiónoch vyzbierali rekordný počet podpisov

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalý expremiér a predseda novovznikajúcej strany Hlas Peter Pellegrini v piatok v Banskej Bystrici slávnostne oznámil, že politický subjekt je už riadne zaregistrovaný Ministerstvom vnútra SR.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol Pellegrini, v piatok (11. septembra) oficiálne vznikla strana Hlas – sociálna demokracia. Zaujímavosťou je, že tento dátum si celý svet pripomína tragické udalosti v USA, kedy pred 19 rokmi došlo k teroristickému útoku na Svetové obchodné centrum (WTC).

 

Ako ďalej uviedol, dôvodom prečo sa rozhodol túto správu oznámiť práve v metropole stredného Slovenska je, že práve tu vyjadril záujem o vznik novej politickej strany.

 

 

Podpisy si vyzbierali sami

„Za tie dva mesiace sa toho udialo veľmi veľa. Počas nášho “Pelletonu“ sme precestovali celé Slovensko. Navštívili sme obrovské množstvo miest a dedín. Stretli sme sa s tisíckami ľudí, čo je však najdôležitejšie a čo si vážime najviac, že sme sa stretli s obrovskou podporou ľudí. Iba za jeden mesiac sme vyzbierali historicky najviac podpisov zo všetkých politických strán. Na ministerstve sme odovzdali viac ako 94-tisíc podpisov,“ informoval Pellegrini.

 

img

 

Zároveň zdôraznil, že podpisy si vyzbierali sami a nevyužili služby žiadnych agentúr či platených brigádnikov. Pred pamätníkom Slovenského národného povstania vyjadril Pellegrini nádej, že sa pre Hlas začína úspešná politická etapa.

 

Pilierom je ochrana všetkých skupín obyvateľstva

„Chceme byť silným hlasom mladých, seniorov, strednej generácie, regiónov ako aj silným hlasom Slovenska v zahraničí,“ povedal predseda strany.

 

img

 

Pilierom Hlas-u bude ochrana chudobných, pracujúcich a iným spôsobom strádajúcich ľudí, čo tvorí základ ich sociálno-demokratickej politiky. V stredu (16. septembra) “Pellegriniho 11“ podá v Národnej rade SR oficiálnu žiadosť založiť vlastný poslanecký klub.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies