Pápež František k vojne v Pásme Gazy: Každý deň sa modlím, aby sa konečne skončila

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 12:04 • 2 min
Pápež František k vojne v Pásme Gazy: Každý deň sa modlím, aby sa konečne skončila

VATIKÁN - Pápež František ešte v piatok privítal vo Vatikánskych záhradách izraelského a palestínskeho veľvyslanca, aby sa modlili za ukončenie vojny v Pásme Gazy. Informovali o tom AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Podobné stretnutie sa uskutočnilo aj v júni 2014, keď pápež privítal vtedajšieho izraelského prezidenta Šimona Peresa a palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása.
 
"Každý deň sa modlím, aby sa táto vojna konečne skončila," povedal v piatok František približne dvom desiatkam kardinálov a diplomatickému zboru Svätej stolice.
 
Na stretnutí sa zúčastnili aj izraelský veľvyslanec Raphael Schutz a palestínsky veľvyslanec Ísá Kasísía. Prítomní boli aj zástupcovia talianskych židovských a moslimských komunít.
 
"Myslím na rodiny a izraelských rukojemníkov a žiadam, aby boli čo najskôr prepustení. Myslím na palestínske obyvateľstvo a žiadam, aby bolo chránené a dostalo všetku potrebnú humanitárnu pomoc," vyhlásil František.
 
Hlava katolíckej cirkvi uviedla, že vo vojne zahynulo príliš veľa detí. Obe strany pápež poprosil, aby súhlasili s prímerím v Pásme Gazy a okamžitým návratom rukojemníkov do Izraela.
 
"Všetko toto utrpenie, táto brutalita vojny, násilie, ktoré rozpútava, a nenávisť, ktorú zasieva medzi budúce generácie, by nás mali všetkých presvedčiť, že každá vojna zanecháva náš svet horším ako predtým," povedal na stretnutí pápež.
 
František dodal, že o dosiahnutie trvalého mieru, "v ktorom budú môcť štát Palestína a štát Izrael žiť vedľa seba", sa musíme usilovať všetci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AP / AFP, Foto: Pápež František / CNS / Lola Gomez
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies