Ozbrojený útok v známom letovisku Acapulco si vyžiadal 5 obetí

NETKY.SK • 24 Máj 2024, 12:32 • 2 min
Ozbrojený útok v známom letovisku Acapulco si vyžiadal 5 obetí

ACAPULCO - Päť ľudí zahynulo a ďalšia osoba utrpela zranenia pri ozbrojenom útoku v mexickom letovisku Acapulco, ktoré v uplynulom období postihlo násilie spojené s organizovaným zločinom. Uviedla to miestna prokuratúra. Informáciu priniesla agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v obchode s potravinami, ktorý sa nachádza na trhu s remeselnými výrobkami neďaleko hlavnej turistickej triedy. O život prišli štyria muži a žena, informovala prokuratúra v mexickom štáte Guerrero, ktorá útok vyšetruje.
 
V Acapulcu, kedysi vyhľadávanom letovisku na tichomorskom pobreží Mexika, nejde o ojedinelý prípad násilia. Svoj lesk stratilo za uplynulých desať rokov, keďže turistov vystrašilo krviprelievanie, ktoré z neho urobilo jedno z najnásilnejších miest na svete.
 
Tamojšie úrady hlásili v utorok nález šiestich mŕtvych tiel na ulici neďaleko trhoviska. Podľa mexických médií boli telá údajne vyhodené z auta. Miestni predstavitelia informovali tento týždeň aj o streľbe v mestskej štvrti Emiliano Zapata, ktorá si vyžiadala tri obete. Úrady hlásili aj zastreleného muža v turistickej časti mesta.
 
Acapulo sa nachádza v mexickom štáte Guerrero, ktorý v krajine patrí medzi oblasti najviac postihnuté násilnosťami medzi drogovými kartelmi. Vlani si boje medzi zločineckými skupinami v Guerrere vyžiadali 1 890 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: AFP, Foto: AFP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies