Ovládol nepriateľské územie a vrhol sa do prípravy. Kohout ide po 20 dňoch opäť do boja

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 13:00 • 3 min
Ovládol nepriateľské územie a vrhol sa do prípravy. Kohout ide po 20 dňoch opäť do boja

Odpočinok? Pre rozbehnutého Matouša Kohouta (10-7) ide v tomto kalendárnom roku o neznámy pojem. V marci stihol absolvovať prvé kolo miliónovej pyramídy Tipsport Gamechanger a na začiatku mája už odchádzal z nepriateľskej pôdy s jubilejným desiatym víťazstvom. Po tomto vystúpení reprezentant našich západných susedov nelenil a okamžite naskočil do ďalšej prípravy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zástupca pražského Gorila MMA pôvodne nemal na turnaji v nemeckom Frankfurte vôbec figurovať. Ponuku na duel prijal iba krátko pred jeho uskutočnením. „Bol to taký návrat ku koreňom. Kedysi som tiež proste bral zápasy a bolo mi to jedno. Proste som tam šiel. V klietke som predviedol thajský box, takže som spokojný,“ vrátil sa Matouš Kohout krátko k nedávnemu víťazstvu nad Islamom Khapilaevom (9-5).
 
Šampión pyramídy OKTAGON Underground mal meranie síl na PML dohodnuté už niekoľko týždňov. Prípadné zranenie mohlo plánmi poriadne zamávať. K ničomu vážnemu však neprišlo. „Mal som iba pár stehov, po týždni boli preč. Chodil som na lapy, mal silové tréningy, teraz si ešte hodím zopár sparingov a opäť ideme bojovať,“ hovorí premožiteľ mien ako Malach, Paradeiser či Fodor.

Cieľom prelomiť víťazné ťaženie konkurenta
Rozostup medzi zápasmi majstra Európy v thajskom boxe činí presne dvadsať dní. Vylúčené pôvodne nebolo, že by mohol znovu okúsiť disciplínu, v ktorej žal úspechy. „Prvé náznaky boli, že by som šiel do postojového duelu. Samozrejme, láka ma to. Je to moja disciplína, ktorú mám rád. Ale nemôžem chodiť so súpermi, ktorí trénujú iba postoj. Keby to bol nejaký MMA zápasník, nemám problém,“ vysvetľuje 31-ročný Čech.
 
Pod Zoborom sa proti nemu postaví Mauricio Diaz (8-8). Juhoameričan, ktorý sa na starom kontinente doposiaľ predstavil jediný raz, aktuálne ťahá víťaznú šnúru pozostávajúcu zo šiestich konfrontácií. „Je to komplexný zápasník. Keďže pochádza z Ekvádoru, určite bude ovládať nejaké grapplingové základy. Každopádne sa ho nebojím. Budem sa snažiť presadiť svoj štýl a nenechať ho robiť jeho veci,“ vraví na margo nadchádzajúceho rivala a zároveň stručne odkrýva taktiku Matouš Kohout.

Jubilejné desiate podujatie PML je naplánované na 24. máj 2024 a jeho dejiskom bude Mestská športová hala v Nitre. V rámci postoja i zmiešaných bojových umení sa fanúšikovia môžu tešiť na mená ako Ivan Buchinger, Milan Paleš či Veronika Smolková. Vstupenky sú k dispozícii v sieti predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
OKTAGON MMA, Zdroj foto: OKTAGON MMA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies