Opitý neznámy muž sa dostal do českého Senátu. Ochranka si myslela, že je kuchár. Zalarmovali aj pyrotechnikov

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 14:14 • 2 min
Opitý neznámy muž sa dostal do českého Senátu. Ochranka si myslela, že je kuchár. Zalarmovali aj pyrotechnikov

PRAHA - Do sídla českého Senátu sa ešte 16. mája dostal neznámy opitý muž, ktorého tam pustila ochranná služba. Myslela si, že je to kuchár. Detaily o incidente priniesol Seznam Zprávy.

slovakia

left justify in out

Podľa polície ide o individuálne zlyhanie príslušníka ochranky. Prípad sa stal ešte 16. mája ráno, keď bol Senát prázdny. Neznámy muž sa do sídla hornej komory parlamentu dostal cez turnikety, hoci nemal čipovú kartu. Na recepcii tiež návštevníci bežne prechádzajú kontrolou bezpečnostným rámom. Podľa serveru si však ochranka myslela, že muž je zamestnancom Senátu a nechala ho prejsť.
 
Neskôr ho zachytili bezpečnostné kamery, ako sa snaží dostať z budovy oknom von. "Po niekoľkých minútach bola táto osoba, ktorá javila známky požitia alkoholu, zadržaná. Dotyčný nedokázal vysvetliť dôvod svojho konania, keď následne vykonaná dychová skúška potvrdila prítomnosť 2,5 promile alkoholu v dychu," uviedol hovorca ochrannej služby Tomáš Procházka.
 
Hoci muž nebol ozbrojený, polícia Senát prehľadala a pyrotechnici preverili, že do budovy nepriniesol výbušninu.
 
Vedenie ochranky tvrdí, že išlo o hrubé porušenie povinností jedného z policajtov. "Podľa polície ide pravdepodobne o individuálne pochybenie policajta ochrannej služby, ktorý zmieneného muža poriadne neskontroloval a pustil do budovy," potvrdila vedúca tlačového oddelenia Senátu Lada Faldynová.
 
Policajt už bol prevelený na iné miesto a čaká ho trest v disciplinárnom konaní, dodal Procházka.
 
Na rozdiel od nedávno medializovaného incidentu s nálezom kokaínu na pánskych toaletách v Poslaneckej snemovni, o tomto prípade polícia vedenie Senátu informovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Seznam Zprávy, Foto: český Senát/epochtimes.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies