Nusajrát: Najmenej 274 obetí pri útoku Izraela + VIDEÁ

NETKY.SK • 9 Jún 2024, 17:06 • 4 min
Nusajrát: Najmenej 274 obetí pri útoku Izraela + VIDEÁ

Najmenej 274 Palestínčanov prišlo o život a ďalších 698 utrpelo zranenia počas sobotňajších izraelských útokov v utečeneckom tábore Nusajrát v strednej časti Pásma Gazy, odkiaľ Izrael oslobodil štyroch rukojemníkov, informujú Reuters a AFP.

slovakia

left justify in out

Vláda militantného hnutia Hamas v sobotu hlásila 210 obetí z radov Palestínčanov vrátane žien a detí. Tieto údaje však nebolo možné nezávisle overiť.
 
Izrael informoval, že jeho jednotky oslobodili z tábora Nusajrát štyroch rukojemníkov, ktorých militanti z Hamasu uniesli z hudobného festivalu Nova 7. októbra počas útoku na Izrael, ktorý vyústil do vojny v Pásme Gazy. Oslobodenými majú byť traja muži a jedna žena vo veku 21 až 40 rokov.

Izraelská armáda predtým v samostatnom vyhlásení uviedla, že Nusajráte a okolí sa zameriava "na teroristickú infraštruktúru".
 
Podľa AFP rezort zdravotníctva v Gaze tiež uviedol, že počas konfliktu v Pásme Gazy prišlo o život 37 084 Palestínčanov a viac než 84 000 utrpelo zranenia. Táto enkláva je v dôsledku vojny zničená a väčšina z 2,4 milióna obyvateľov je vysídlených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters / AFP, Foto: Ashraf Amra/Anadolu/Getty Images
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies