Nemecko hlási v elektrotechnickom priemysle rekordný export do Číny

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 16:20 • 2 min
Nemecko hlási v elektrotechnickom priemysle rekordný export do Číny

Nemecký elektrotechnický priemysel zaznamenal v prvom štvrťroku (Q1) 2024 nárast exportu do Číny na 6,7 ​​miliardy eur (7,2 miliardy amerických dolárov), čo predstavuje medziročný rast o 7,4 percenta, informovalo v stredu nemecké priemyselné združenie.

slovakia

left justify in out

Čína zostala od januára do marca najväčšou odberateľskou krajinou Nemecka, a to napriek 4,3-percentnému poklesu celkového exportu nemeckého elektrotechnického priemyslu v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, uviedla Nemecká asociácia elektrotechnického a digitálneho priemyslu (ZVEI).

„Export do ôsmich z 10 najväčších individuálnych odberateľských krajín nemeckého elektrotechnického a digitálneho priemyslu bol nižší,“ povedal hlavný ekonóm ZVEI Andreas Gontermann. Čína a Španielsko boli jediné veľké trhy, ktoré ešte zaznamenali rast.

"Pokiaľ ide o export elektrickej energie do Ázie, nárast exportu do Číny, ktorá samotná predstavuje polovicu z celkového počtu, bola badateľná," dodal Gontermann. V dôsledku toho sa dodávky do ázijského regiónu celkovo mierne zvýšili.

Po slabom vývoji priemyslu v posledných mesiacoch sa „obchod s Čínou v poslednom čase trochu zlepšil, čo je tiež v súlade s celkovým ekonomickým vývojom v Číne,“ povedal v stredu pre agentúru Xinhua hovorca ZVEI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Ren Pengfei
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies