NDS: Výstavba rozšírenia D1 a križovatky D1D4 napreduje

NETKY.SK • 23 Máj 2024, 11:43 • 2 min
NDS: Výstavba rozšírenia D1 a križovatky D1D4 napreduje

BRATISLAVA - Práce na výstavbe kľúčového rozšírenia D1 od Bratislavy po Triblavinu postupujú. Zrealizovaná bola demolácia mosta nad diaľnicou, vybudované sú násypy a na mostoch je ukončené zakladanie a pracuje sa na častiach spodnej stavby ako aj na častiach nosných konštrukcií.

slovakia

left justify in out

Súčasťou stavby je 18 mostov a v najbližších dňoch budú uložené prvé nosníky na moste nad cestou Pri Mlyne. Výstavba celého projektu prebieha v dotyku s prevádzkovanými cestami, či už samotnou D1 alebo cestami nižších kategórií. Aj z tohto dôvodu musí byť počas položenia prefabrikovaných nosníkov na most uzavretá miestna cesta Pri Mlyne v bratislavskej mestskej časti Vajnory. Presun nosníkov a ich uloženie na mostnú konštrukciu budú vykonávať ťažké pracovné stroje a počas prác je z hľadiska bezpečnosti motoristov vylúčené, aby práce prebiehali bez odklonenia dopravy. Predmetná výluka v dĺžke 270 m medzi cestou I/61 (Senecká cesta) a železničným priecestím, bude prebiehať v čase najnižšej dopravnej intenzity – v rámci víkendu 25. a 26. mája.

V súvislosti s výstavbou križovatky D1D4 sa pokračuje v prácach na zhotovení obchádzkových trás, teda nových náhradných vetiev. Nové náhradné vetvy budú najskôr slúžiť pri presmerovaní tranzitu počas dvíhania, modernizácie a rozširovania D1. Neskôr to budú plnohodnotné vyraďovacie vetvy z D1 na križovatku D1/D4.

Rozšírenie diaľnice D1 Bratislava – Triblavina v dĺžke takmer 3,6 km, ktorej súčasťou je aj kľúčové prepojenie diaľnic D1 a D4 patrí medzi aktuálne najvýznamnejšie priority Národnej diaľničnej spoločnosti. Rozšírenie D1 je strategickou investíciou pre zvýšenie komfortu a bezpečnosti desiatok tisíc ľudí cestujúcich najmä z Bratislavy a do Bratislavy. Dokončenie križovatky zásadným spôsobom napomôže odbremeniť hlavné mesto od tranzitnej dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: NDS, Foto: NDS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies