Národní koordinátori Slavkovského formátu rokovali vo Viedni

NETKY.SK • 10 Jún 2024, 08:15 • 2 min
Národní koordinátori Slavkovského formátu rokovali vo Viedni

VIEDEŇ - V rámci neformálneho zoskupenia Slavkovského formátu Slovensko, Česko a Rakúsko pokračujú v regionálnej spolupráci. Rakúsko odovzdalo symbolicky vedúcu pozíciu na nasledujúci rok Česku. Od 1. júla 2023 prebralo líderstvo v S3 po Slovensku Rakúsko.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Marek Eštok sa včera stretol s rakúskym partnerom Nikolausom Marschikom a českým zástupcom Jaroslavom Kurfürstom. Rokovalo sa o aktuálnych bezpečnostných a geopolitických otázkach, o situácií v regióne západného Balkánu, energetike a o nelegálnej migrácií.

"Môžem potvrdiť, že aj v tomto zoskupení nachádzame prieniky spoločných záujmov v migračnej politike na európskej úrovni. Sloboda otvorených hraníc, ktoré poskytuje schengenský priestor, je významným výdobytkom a pilierom európskeho projektu. Je nevyhnutné zabezpečiť jeho fungovanie," podotkol Marek Eštok.

Slavkovský formát je neformálne zoskupenie Slovenskej republiky, Českej republiky a Rakúskej republiky. Má za cieľ posilniť regionálnu spoluprácu najmä s ohľadom na politiku Európskej únie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Foto: FB/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies