Nad prípravným duelom v Belgicku visela teroristická hrozba

NETKY.SK • 15 November 2017, 13:05 • 2 min
Nad prípravným duelom v Belgicku visela teroristická hrozba

Brusel - Utorkový prípravný futbalový zápas medzi Belgickom a Japonskom v Bruggách takmer zrušili pre hrozbu teroristického útoku. Správu o ňom dostala belgická polícia krátko pred stretnutím. Nakoniec sa duel za sprísnených bezpečnostných opatrení odohral a domáci zvíťazili 1:0.

slovakia

left justify in out

"Ešte hodinu pred výkopom sme nevedeli, či sa zápas uskutoční," uviedol hovorca Belgického futbalového zväzu Stefaan Van Loock pre VTM Nieuws.

Polícia sa o možnom útoku na štadióne v Bruggách dozvedela z telefónnych odposluchov. Namiesto zrušenia zápasu napokon rozhodla o sprísnení bezpečnostných kontrol, pre ktoré sa niekoľko stoviek divákov dostalo na svoje mieste až pol hodinu po začiatku zápasu.

 

Davy prichádzali k tribúnam cez detektory kovu, medzi fanúšikmi hliadkovali policajti so psami špecializovanými na hľadanie výbušnín. V priebehu stretnutia polícia potvrdila, že už neexistuje skutočná teroristická hrozba.

 

Starosta Brúgg Renaat Landuyt prezradil, že polícia dostala informáciu o možnom útoku o 17.30 h. Zápas mal výkop o 20.45. "Rozhodli sme sa pokračovať v hre. Žijeme v čase, keď sa musíme naučiť žiť s neustálymi teroristickými hrozbami. Všetko sme mali pod kontrolou," zdôraznil starosta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies