Na Úrade vlády SR pokračuje rokovanie o zvyšovaní platov zdravotníkov

NETKY.SK • 9 August 2022, 12:12 • 2 min
Na Úrade vlády SR pokračuje rokovanie o zvyšovaní platov zdravotníkov

BRATISLAVA – Na Úrade vlády SR pokračujú v utorok rokovania k zvyšovaniu platov zdravotníkov.

slovakia

left justify in out

Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský pred stretnutím potvrdil, že lekári svoj postoj nemenia a trvajú na svojich požiadavkách. „V priebehu augusta, ak nedôjde k riešeniam zo strany vlády, tak začneme zbierať už konkrétne výpovede,“ vyhlásil šéf lekárskych odborárov. Aktuálne je podľa neho ochotných podať výpovede za požiadavky približne 3 500 lekárov.

 

img

      

Lekárski odborári sú podľa Visolajského ochotní urobiť všetko pre to, aby sa výpovede lekárov nezopakovali. Uvítali by, ak by v utorok padlo rozhodnutie a vláda predstavila konkrétny návrh riešení, nevylúčil však ochotu ďalej rokovať, ak by sa tak nestalo.

 

„Má to v rukách vláda. Nie je to len o tom, aby sa zabránilo výpovediam lekárov. My sme tu za to, aby sa zabránilo personálnemu kolapsu zdravotníctva," dodal.

 

img

      

O mzdách sa na úrade vlády rokovalo aj v júli, na konkrétnom návrhu sa nedohodli. Podľa Visolajského sú lekári naďalej ochotní podať výpovede, ak nebudú splnené ich požiadavky. Tie sa týkajú reformy vzdelávania mladých lekárov, podpory lekárskych fakúlt, poriadku vo financovaní nemocníc či zabezpečenia nemocničných oddelení adekvátnym počtom personálu. Lekári tiež žiadajú zvýšenie platov sestier a priblíženie sa miezd lekárov slovenských nemocníc situácii v okolitých krajinách. Návrh zvýšenia platov mali pôvodne predstaviť koncom júna.

 

Možno vás zaujme: Korčok: Prezidentské voľby v Bielorusku boli v rozpore s demokratickými princípmi, ku ktorým sa hlási aj Slovensko
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies