Na Havlov pohreb pricestuje aj britský premiér Cameron

NETKY.SK • 23 December 2011, 09:01 • 2 min
Na Havlov pohreb pricestuje aj britský premiér Cameron

Na Havlov pohreb pricestuje aj britský premiér Cameron

slovakia

left justify in out

img

Britský premiér David Cameron potvrdil dnes svoju účasť na piatkovom štátnom pohrebe bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla. 
Aj bývalý americký prezident Bill Clinton s manželkou, v súčasnosti ministerkou zahraničných vecí Hillary Clintonovou, dnes potvrdili, že v piatok pricestujú do Prahy, aby sa naposledy rozlúčili s Havlom. Priletí s nimi bývalá šéfka americkej diplomacie Madeleine Albrightová. Informovala Havlova tajomníčka Sabina Tančevová, ktorú citoval server novinky.cz.
Na poslednú rozlúčku s Havlom pricestuje do Prahy množstvo významných predstaviteľov rôznych krajín a medzinárodných organizácií, vrátane najvyšších ústavných činiteľov SR - prezidenta Ivana Gašparoviča a premiérky Ivety Radičovej.
Chýbať nebude ani francúzsky prezident Nicolas Sarkozy.
Rusko, ktorého vedenie na úmrtie Václava Havla nereagovalo, vysiela ombudsmana pre ľudské práva Vladimira Lukina.
Pamiatku Václava Havla si v piatok v katedrále sv. Víta uctí okolo tisíc smútočných hostí. Pre súčasných štátnikov bude vyhradených 500 miest a ďalších 500 je určených pre rodinu a priateľov bývalého prezidenta a kolegov z disentu, informoval Český rozhlas.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies