Minister vnútra neodvolá šéfa nemocnice, v ktorej sa liečil Boris Kollár

NETKY.SK • 27 November 2020, 10:44 • 2 min
Minister vnútra neodvolá šéfa nemocnice, v ktorej sa liečil Boris Kollár

Minister vnútra Roman Mikulec sa vyjadril k medializovaným informáciám o návštevách predsedu parlamentu v nemocnici.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu vnútra odpovedal na výzvy, ktoré dostáva, aby odvolal riaditeľa nemocnice svätého Michala. Na sociálnej sieti napísal, že aj v tomto zdravotníckom zariadení síce platia zákazy návštev, ale je tu aj možnosť udelenia výnimky a druhý najvyšší ústavný činiteľ ju podľa Mikulca potrebuje.

 

„Každý prípad sa, pochopiteľne, posudzuje individuálne a o povolení či nepovolení návštevy vždy rozhoduje ošetrujúci lekár a primár oddelenia,“ prezradil Mikulec s tým, že Kollár sa ako predseda parlamentu „musí podieľať na dôležitých rozhodnutiach, ktoré sú v týchto dňoch neodkladné“.

 

 

Zdôraznil, že pri týchto výnimkách nedošlo k porušeniu protiepidemiologických opatrení. Dôvod na odvolanie šéfa nemocnice nevidí žiadny. Nešlo podľa neho o manažérske zlyhanie, ani o žiadnu činnosť v rozpore s právom.

 

„Riaditeľ nemocnice je zodpovedný za chod nemocnice a naozaj nie je v jeho silách kontrolovať kohokoľvek návštevy, ani návštevy predsedu parlamentu Borisa Kollára. Tie schvaľuje ošetrujúci lekár a primár oddelenia,“ napísal šéf rezortu vnútra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies