Milióny detí v krízových oblastiach denne zaspávajú hladné. Podporte celoslovenskú zbierku Modrý gombík UNICEF

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 12:30 • 2 min
Milióny detí v krízových oblastiach denne zaspávajú hladné. Podporte celoslovenskú zbierku Modrý gombík UNICEF

BRATISLAVA - Od 13. do 19. mája 2024 sa koná 18. ročník celonárodnej zbierky Modrý gombík, ktorú organizuje Slovenská nadácia pre UNICEF. Táto zbierka spojí viac ako 317 škôl a 1000 dobrovoľníkov, aby pomohla deťom, ktoré hladujú. Zbierka MODRÝ GOMBÍK spája dva svety – ten náš a ten, v ktorom sa deti ocitli v núdzi a sú odkázané na našu pomoc. Tak ako gombík na svetri pomáha dieťa chrániť pred chladom, tak aj príspevok do zbierky MODRÝ GOMBÍK má byť symbolickou ochranou v ťažkých chvíľach pre deti v núdzi.

slovakia

left justify in out

Situácia vo svete

Situácia hladujúcich detí vo svete je alarmujúca. Milióny detí trpia podvýživou a hladom, ktoré môžu mať trvalé následky na ich fyzické a mentálne zdravie. S vašou pomocou poskytujeme týmto deťom výživu, liečime ich z podvýživy a vraciame im úsmevy na tvár.

 

Ako sa môže zapojiť verejnosť?

Verejnosť sa môže zapojiť viacerými spôsobmi: zakúpením si odznaku modrého gombíka v uliciach slovenských miest, zaslaním SMS v tvare "MODRY GOMBIK" na číslo 844 (1 SMS = 3 €) alebo online na stránkem www.modrygombik.sk Aj malá podpora prispieva k veľkému cieľu - zlepšiť životy detí v núdzi. Výnos z tejto zbierky je venovaný na výživové programy, ktoré má UNICEF v krajinách, v ktorých sú vojnové konflikty alebo ich postihli prírodné katastrofy a klimatická kríza. S vašou podporou môže UNICEF každoročne pomôcť viac ako 99 % podvýživeným deťom. Podvýživa je liečiteľná, je však dôležité, aby sme sa k deťom, ktoré ňou trpia dostali včas.

Pomôžte aj vy! Pripojte sa k nám a prineste do života hladujúcich detí nádej. Viac informácií o zbierke nájdete na www.unicef.sk.

O UNICEF

UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už od roku 1946. Pôsobí vo viac ako 190 krajinách, na tých najťažšie dosiahnuteľných miestach. Pracuje deň čo deň, aby sme pomohli prežiť deťom, ktoré sa ocitli v núdzi. Ochraňuje ich práva, zabezpečujeme pre ne vodu, jedlo, strechu nad hlavou, vzdelanie, aby dostali šancu naplniť svoj potenciál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: UNICEF, Foto: UNICEF
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies