Matovič sa ľuďom ospravedlnil za svoje prchké reakcie, so Sulíkom chce byť opäť kamarát

NETKY.SK • 24 November 2020, 17:26 • 2 min
Matovič sa ľuďom ospravedlnil za svoje prchké reakcie, so Sulíkom chce byť opäť kamarát

BRATISLAVA – Predseda vlády Igor Matovič sa ospravedlnil verejnosti za jeho prchké reakcie namierené voči koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi. Podľa všetkého chce zakopať „vojnovú sekeru“ a udobriť sa s lídrom strany SaS.

slovakia

left justify in out

V príspevku na sociálnej sieti Facebook premiér priznal, že na včerajšej koaličnej rade, ktorá sa konala dlho do noci, svojim kolegom povedal, že ak sa situácia vo vláde nezmení, hnutie Obyčajných ľudí z nej odíde. „Nemám viac síl a chuť takto pokračovať ďalej,“ informoval Matovič svojich partnerov.

 

Vláda musí ťahať za jeden povraz

„Nedokážem v čase, keď sa Slovensko nachádza v najťažšej situácii od ll. svetovej vojny a stojí zrejme pred najťažšími troma mesiacmi v tomto boji, neustále striehnuť na výpady od brata v zbroji,“ vysvetlil premiér.

 

 

Zdôraznil, že vláda má v týchto náročných časoch ťahať za jeden povraz a nie si podrážať nohy. Podľa Matoviča je dôležité, aby sa všetci koaliční partneri dokázali postaviť aj za nepopulárne riešenia. A to aj za cenu straty niekoľkých percent v prieskumoch verejnej mienky. Za najdôležitejšie momentálne považuje ochranu verejného zdravia a tých najzraniteľnejších

 

Mohlo by vás zaujímať: Premiér skritizoval Sulíkov pandemický plán, označil ho za "cestu do pekla"

 

Premiér sa ľuďom ospravedlňuje

„Áno, ľuďom sme pred voľbami sľúbili úplne otvorené vládnutie, a preto je fajn, že ľudia vedia o všetkom, čo sa v koalícii deje. Na druhej strane, úprimne uznávam, že som úplne zbytočne späť reagoval na každý podpich pod rebro. Nedokázal som sa cez to preniesť, lebo to bolo zraňujúce a nepovažoval som to za fér voči mne, nášmu hnutiu a ostatným dvom koaličným partnerom. Ale uznávam, mal som radšej mlčať, nereagovať, odkusnúť si jazyk a ľudia by si urobili úsudok sami. Ospravedlňujem sa za svoje konanie, prepáčte,“ priznal si Matovič svoj podiel viny.

 

img

 

Zároveň informoval, že v koalícii uzavreli novú ústnu dohodu. V prípade, že niekto z členov vlády bude mať výhrady k akýmkoľvek činnostiam koalície, najprv to bude komunikovať na koaličnej rade, až následne s nimi predstúpi pred média.

 

Súvisiaci článok: Spor medzi Matovičom a Sulíkom neutícha, mstí sa premiér strane SaS?

 

„A keďže verím, že dobré dohody robia dobrých priateľov ... postupne sa, dúfam, opäť z nás s Rišom stanú priatelia, presne tak, ako som ho, aspoň ja, dlhé roky bral,“ uzavrel Matovič.

 

Prečítajte si tiež: Padlo definitívne rozhodnutie! Do Vianoc sa na Slovensku uskutočnia ešte tri kolá celoplošného testovania

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies