Mária Kolíková vkladá veľkú dôveru do Eduarda Hegera. Všetci majú snahu o zlepšenie situácie vo vláde

NETKY.SK • 14 Apríl 2021, 12:48 • 2 min
Mária Kolíková vkladá veľkú dôveru do Eduarda Hegera. Všetci majú snahu o zlepšenie situácie vo vláde

Mária Kolíková sa vyjadrila, že má na stole kompromis ohľadom kolúznej väzby. V blízkej budúcnosti nahliadne do zmluvy o nákupe Sputniku V, a do Eduarda Hegera vkladá veľkú dôveru.

slovakia

left justify in out

Ku kolúznej väzbe je pripravený návrh. Ohľadom neho sa už Kolíková stretla i s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, prezradila na tlačovej besede. Materiál, ktorý má na stole, považuje na to, za aký krátky čas bol vypracovaný, za kompromisné riešenie. Je to návrh o dvoch režimoch. Tie sú postavené na tom, či sú na väzbu už jednoznačné dôkazy alebo iba vážne domnienky. Nový režim hovorí, v prípade domnienok, iba o piatich mesiacoch väzby. Podľa nej treba robiť kompromisy, ak by mal vzniknúť návrh v nejakej časovej tiesni. 

 

img

 

Ohľadom zmluvy o nákupe Sputniku dospeli na vláde k dohode, že jej bude sprístupnená zmluva, zatiaľ sa vyjadrila, že ju ešte nevidela. Pre zmluvu by malo platiť, že nebude úplne zverejnená. V zmluve by podľa nej mala byť nejaká klauzula o dôvernosti. "Ja ju potrebujem najprv vidieť tú zmluvu," povedala Kolíková. Vo vláde vraj nadniesla otázky ohľadom zverejnenia maďarskej zmluvy v súvislosti s utajovaním tej našej. Ohľadom posúdenia vakcíny porozumela, "že ŠÚKL by mal v tom byť zapojený".

 

Prečítajte si tiež: ŠÚKL treba chrániť, lebo sa chová zodpovedne, odborne a nezávisle, tvrdí Kolíková

 

Na otázku o tom, či sa situácia vo vláde po poslednej koaličnej kríze zlepšila odpovedala, že sa všetci snažia."Všetci máme úprimnú snahu, aby sme túto vládu potiahli," povedala Kolíková. Udalosti okolo Sputnika V vláde, podľa nej, nepomáhajú, ale snaha tu je. Eduardovi Hegerovi verí. "Mali by sme byť fér voči premiérovi Hegerovi, terz ho hodnotiť mi príde nekorektné," povedala s tým, že podľa nej sme tu už takéto situácie mali. Podľa Kolíkovej Heger len teraz zisťuje, aké bremeno má. Kolíková do neho vkladá veľkú dôveru. Ohľadom uvoľňovania opatrení sa vyjadrila, že na to treba celú vládu. Stretnutie sa ešte len uskutoční. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies