Koronavírus postupuje, pre podozrenie z infekcie evakuovali školu vo Viedni

NETKY.SK • 26 Február 2020, 11:40 • 2 min
Koronavírus postupuje, pre podozrenie z infekcie evakuovali školu vo Viedni

VIEDEŇ - Úrady vo Viedni evakuovali v dnešných hodinách jednu z miestnych škôl pre podozrenie z prítomnosti osoby nakazenej novým druhom koronavírusu. Informovali o tom miestne spravodajské zdroje.

slovakia

left justify in out

Stredná škola vo Viedni 

Poplach v gymnáziu na ulici Albertgasse v ôsmom viedenskom obvode Josefstadt vyvolala podľa týchto správ učiteľka, ktorá sa mohla koronavírusom nakaziť počas pobytu v severnom Taliansku. Prítomné osoby museli budovu preventívne opustiť, aby sa zabránilo možnému rozšíreniu nákazy.

 

img

 

Prvé hlásenia z Rakúska už včera

Prvé dva potvrdené prípady osôb nakazených koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje akútne respiračné ochorenie, hlásili z Rakúska už počas včerajšieho dňa. Ide o dvojicu, ktorá pricestovala do spolkovej krajiny Tirolsko z najhoršie postihnutého talianskeho regiónu Lombardsko.

 

img

 

Jeden prípad zatiaľ nejasný

Podozrenie z nakazenia vyvolal aj prípad dovolenkárky z Talianska, ktorá zomrela v noci na stredu na území rakúskej spolkovej krajiny Korutánsko. V tomto prípade sa zatiaľ čaká na výsledky testov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies