Májový kvet urobí z Trnavy najvoňavejšie a najfarebnejšie mesto

NETKY.SK • 9 Máj 2024, 13:30 • 2 min
Májový kvet urobí z Trnavy najvoňavejšie a najfarebnejšie mesto

Centrum Trnavy opäť rozkvitne vďaka unikátnemu festivalu do najkrajšej podoby

slovakia

left justify in out

Májový kvet Trnava je už osvedčenou a obľúbenou tradíciou domácich aj návštevníkov mesta. Nebude tomu inak ani tento rok. Od 9. mája do nedele 12. mája rozkvitne Trojičné námestie tisíckami rôznych druhov a farieb kvetov. 

Súčasťou príjemnej akcie budú trhy, v rámci ktorých si vyberie naozaj každý. Májový kvet je prehliadkou letničiek, trvaliek, ale aj byliniek, korenín, rôznych kvetinových ozdôb, vencov. Odvážlivci sa možno odhodlajú kúpiť si do svojej kuchyne mimoriadne štipľavú papričku Carolien Reaper. Pešia zóna rozkvitne do nebývalej krásy už od  8.00 ráno.

 

Májový kvet bude sprevádzať bohatý program. Určite zaujmú viaceré kvetinové workshopy, v rámci ktorých sa môžete naučiť viazať macramé, strihať ovocné stromčeky, umenie floristiky...

V piatok o 10.00 sa môžete tešiť na Kvetinový sprievod, ktorému bude vládnuť Kvetinová kráľovná, potom vystúpi Teáter Komika s predstavením pre deti. Poobede sa zapojte do workshopu aranžovania či malej školy čaju. 

V sobotu sa v rámci festivalu môžete naučiť, ako v záhone správne kombinovať zeleninu a bylinky. alebo sa zapojiť do zaujímavej prednášky "Užitočná háveď v záhrade" s entemológom Marekom Semelbauerom. 

Deti si môžu vyskúšať tvorbu kvetinových čeleniek, mamičky sa dozvedia viac o tom, ako sa dobre starať o izbové rastliny.

Určite si v týchto dňoch nenechajte ujsť nádherne rozkvitnuté centrum Trnavy!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zaži v Trnave
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies