Slovenské múzeum máp oslavuje 6 narodeniny. Prilákalo už tisícky turistov

NETKY.SK • 27 Máj 2024, 09:20 • 2 min
Slovenské múzeum máp oslavuje 6 narodeniny. Prilákalo už tisícky turistov

BANSKÁ BYSTRICA - Kto by povedal, že od 28.5.2018 dokáže tak rýchlo ubehnúť 6 rokov? Presne dňa 28.5. 2018 sa symbolickým prestrihnutím zelenej stuhy sprístupnila pre verejnosť expozícia Slovenského múzea máp. Ako jediné múzeum máp na Slovensku navštívili už stovky školských zájazdov a tisícky turistov.

slovakia

left justify in out

Dalo by sa povedať, že múzeum sa stalo nie len lákadlom pre nadšencov do máp, ale aj jedným z hlavných miest, ktoré treba navštíviť na potulkách po Banskej Bystrici. Počas celého nasledujúceho týždňa má pre nás múzeum prichystaný aj narodeninový darček.

Expozícia Slovenského múzea máp, nachádzajúca sa pri Banskej Bystrici, približuje geografiu a kartografiu veľmi zaujímavou, atraktívnou formou. Vďaka najmodernejším technológiám či interaktívnym modelom dokáže múzeum máp upútať a presvedčiť o tom, že geografia môže byť zábavná, i tých najmenších. Preto sa expozícia múzea dostáva do povedomia širokej odbornej verejnosti, ako aj vysokej obľube pre vzdelávacie inštitúcie.

6 rokov zážitkov

Stála expozícia múzea pozostáva z viacerých stanoviští orientovaných na oblasť geografie či kartografické témy. Práve prebiehajúcou tematickou výstavou sú mapy z čias Československa, ktoré sprevádzajú životom v tomto období. Interaktívnou atrakciou múzea okrem pieskového virtuálneho modelu je aj letecký simulátor.

„Okrem prehliadky expozície či možnosti vyskúšať si letecký simulátor sa návštevníci môžu tešiť na darček ku každej zakúpenej vstupenke ako aj zaujímavé kartografické hry pre deti. Touto cestou Vás všetkých pozývam do nášho malého múzejného zariadenia a tešíme sa, že príjemné chvíle strávite spoločne s nami,“ s úsmevom na tvári pozýva kurátorka múzea máp, Kristína Krupová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Slovenské múzeum máp, Foto: Slovenský cestovateľ
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies