Londýn: Kyberútok v nemocniciach! Odkladali operácie, prerušili transfúzie krvi

NETKY.SK • 5 Jún 2024, 07:53 • 2 min
Londýn: Kyberútok v nemocniciach! Odkladali operácie, prerušili transfúzie krvi

LONDÝN - V dôsledku kybernetického útoku museli vo viacerých nemocniciach v Londýne odložiť operácie. Prerušené boli aj transfúzie krvi. Informoval o tom spravodajský portál Health Service Journal (HSJ). Správu priniesla DPA.

slovakia

left justify in out

Dôvodom ťažkostí bol "závažný IT incident" vo firme, ktorá nemocniciam dodáva diagnostické služby, ukazujú podľa NSJ interné správy britského Národného zdravotného systému (NHS). Niektoré operácie preložili do iných zdravotníckych zariadení.
 
Počítačový útok postihol najmä nemocnice Guy's a St. Thomas'. Informácie o ňom potvrdila pre britskú tlačovú agentúru PA Media nemocnica King's College Hospital.
 
Podľa správy HSJ išlo o útok tzv. ransomvérom, pri ktorom páchatelia zašifrujú údaje firiem či verejných inštitúcií a žiadajú výkupné za ich odkódovanie. Zdroj portálu uviedol, že sprístupnenie údajov nemocníc potrvá "skôr týždne ako dni".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, HSJ, PA Media, ilistračné foto: Freepik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies