Lex atentát: Budú ústavní činitelia lepšie chránení?

NETKY.SK • 4 Jún 2024, 16:41 • 2 min
Lex atentát: Budú ústavní činitelia lepšie chránení?

Vláda sa zajtra na rokovaní bude zaoberať aj návrhmi legislatívnych zmien po streľbe na Roberta Fica v Handlovej 15. mája. Lex atentát by mal zaistiť lepšiu ochranu trom najvyšším činiteľom.

slovakia

left justify in out

Zmeny návrhov by mala prerokovávať vláda vo vlnách, ktoré budú nadväzovať na závery vyšetrovania atentátu. Šutaj Eštok tvrdí, že v prípade atentátu na premiéra sa stále pracuje aj s verziou, že mohlo ísť o viac páchateľov.

"Prídeme legislatívne s tým, čo som dlhšie avizoval, a to je bývanie troch najvyšších ústavných činiteľov. To legislatívne upravíme, aby to bola mandátová povinnosť. Rovnako prídeme s nejakými zmenami, aby to bolo smerované, to zabezpečuje Ministerstvo vnútra SR a potom je množstvo opatrení, ktoré sú technické," ozrejmil minister vnútra.

Vyšetrovanie atentátu na premiéra stále prebieha. Minister zdôraznil, že nedisponuje informáciami zo živého spisu, a že vyšetrovanie naďalej prebieha. Pripustil však, že skutok môže byť prekvalifikovaný z úkladnej vraždy z pomsty na teroristický útok, ako to spomínal aj Maroš Žilinka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: sita.sk, Foto: sita.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies