Letnú sezónu v meste Banská Bystrica otvorí tradičná Vínšpacírka a jazzový festival

NETKY.SK • 8 Apríl 2023, 17:00 • 2 min
Letnú sezónu v meste Banská Bystrica otvorí tradičná Vínšpacírka a jazzový festival

Banská Bystrica - Letnú sezónu v meste pod Urpínom opäť otvorí vinárske podujatie Vínšpacírka, ktoré sa uskutoční 22. apríla o 14.00 h na banskobystrickom Námestí SNP. Súbežne s akciou pre milovníkov vína sa už tradične bude konať jazzový festival a návštevníci uvidia aj slávnostné spustenie fontány.

slovakia

left justify in out

"Tento rok bude patriť medzi tie najbohatšie. Pozvanie prijalo už viac ako 30 vinárstiev od Modry až po naše lokálne vinárstva z kraja. Privítame tiež niekoľko nováčikov, ktorí prídu predstaviť svoj najlepší výber. Sme radi, že záujem o Vínšpacírku prejavili aj menšie rodinné vinárstva," konštatoval Turčan. Podmienkou degustácie je zakúpenie vstupu v podobe vínneho setu na určených výdajných miestach. "Tak ako každý rok, aj v tomto ročníku je počet vstupov limitovaný. Ak sa návštevníci nechcú spoliehať na náhodu, môžu si zakúpiť vstup na podujatie už v predstihu. Po zaplatení dostanú kód, na základe ktorého im v deň konania Vínšpacírky odovzdáme degustačný set na výdajnom mieste," dodal Andrej Patráš z Cechu hostinských. Po dvojročnej prestávke organizátori udelia ocenenie Vínšpacírky – Osobnosť enológie a vinárstva, ktoré poputuje do rúk významnej vinárskej ikony. Ako TASR informoval člen organizačného výboru Vínšpacírky a mestský poslanec Martin Turčan, okrem slovenských vín, bude možné ochutnať i produkciu zahraničných vinárstiev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies