Let do Singapuru: Smrť na palube, silné turbulencie a vyše 30 zranených

NETKY.SK • 21 Máj 2024, 14:43 • 2 min
Let do Singapuru: Smrť na palube, silné turbulencie a vyše 30 zranených

SINGAPUR - Jedna osoba zahynula a viac ako 30 ďalších utrpelo zranenia počas letu z Londýna do Singapuru, ktorý postihli silné turbulencie. Na palube bolo 211 cestujúcich a 18 členov posádky, informovala letecká spoločnosť vo vyhlásení. Správu priniesla BBC.

slovakia

left justify in out

Lietadlo smerujúce do Singapuru bolo odklonené do Bangkoku a pristálo tam o 15:45 miestneho času.
 
"Singapore Airlines vyjadruje hlbokú sústrasť rodine zosnulého," uviedla spoločnosť. Dodala, že spolupracuje s thajskými orgánmi na poskytnutí lekárskej pomoci cestujúcim a vysiela do Bangkoku tím, ktorý poskytne ďalšiu potrebnú pomoc..
 
Thajské úrady vyslali na letisko Suvarnabhumi sanitky a záchranné tímy. Zatiaľ nie je jasné, čo presne sa na palube lietadla stalo.
 
"Zranenia spôsobené silnou turbulenciou sú v kontexte miliónov uskutočnených letov pomerne zriedkavé. Silné turbulencie však môžu byť dramatické a viesť k vážnym zraneniam alebo, žiaľ, v tomto prípade k úmrtiu," povedal pre BBC odborník na všeobecné letectvo John Strickland.
 
Posádky lietadiel majú prostriedky na predvídanie turbulencií, hoci niektoré časti sveta sú na ne náchylnejšie. Sú tiež vyškolení, ako reagovať na turbulencie, povedal Strickland.
 
"Nie nadarmo letecké spoločnosti odporúčajú, aby boli bezpečnostné pásy voľne zapnuté počas celého letu, či už je dlhý alebo krátky," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: BBC, Ilustračné foto: singaporeair.com
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies