Kuvajt: Počet obetí požiaru budovy sa vyšplhal na najmenej 49 + VIDEÁ

NETKY.SK • 13 Jún 2024, 13:26 • 4 min
Kuvajt: Počet obetí požiaru budovy sa vyšplhal na najmenej 49 + VIDEÁ

KUVAJT - Už najmenej 49 ľudí zahynulo a desiatky ľudí utrpeli zranenia pri požiari budovy, ktorý vypukol v stredu v meste Mangaf na juhu Kuvajtu. Budova slúžila na ubytovanie robotníkov, informoval Reuters.

slovakia

left justify in out

Kuvajtský vicepremiér šejk Fahad Jusuf Saud Sabáh uviedol, že za tragédiu môže chamtivosť a porušovanie bezpečnostných opatrení. "Nanešťastie chamtivosť vlastníkov nehnuteľností je to, čo k tomuto vedie," uviedol šejk Fahad, ktorý zároveň riadi ministerstvo vnútra i obrany.

obrazok
Zdroj: PTI / outlookindia.com
obrazok
Zdroj: Kuwait TV / AP

Požiar bol záchranným zložkám nahlásený ráno okolo 6.00 h miestneho času (05.00 h SELČ). Hasiči plamene uhasili a v zhorenisku pátrajú po ďalších obetiach. Zároveň prebieha vyšetrovanie príčiny požiaru.
 
Úrady neuviedli národnosť osôb, ktoré sa v budove v čase vypuknutia požiaru nachádzali, Kuvajt sa však napríklad v stavebníctve a iných odvetviach výrazne spolieha na lacnú pracovnú silu z južnej a juhovýchodnej Ázie.

obrazok
Zdroj: PTI
obrazok
Zdroj: Kuwait TV / AP


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Retuers, Foto: aljazeera.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies