Konšpirátori prirovnávajú Slovákov so Židmi a ich osudmi

NETKY.SK • 25 Január 2021, 11:53 • 2 min
Konšpirátori prirovnávajú Slovákov so Židmi a ich osudmi

BRATISLAVA - Čo konšpirátori sledujú tým, že sa porovnávajú so Židmi a ich osudmi z čias Slovenského štátu?

slovakia

left justify in out

Polícia Slovenskej republiky na ich facebookovom profile Hoaxy a podvody upozorňuje na statusy, v ktorých ľudia porovnávajú certifikát negatívneho testu na koronavírus s potvrdením Židov na voľný pohyb v roku 1942. „Možno si to ani sami neuvedomujú, ale sledujú tým jediné - spraviť zo seba dôležitú, významnú obeť. Chápu, že Židia boli hlavnou cieľovou skupinou medzi obeťami počas druhej svetovej vojny, čo si dnes celý svet citlivo uvedomuje a vzdáva ich pamiatke hold. Po podobnom uznaní, azda aj po zriaďovaní vlastnej expozícii v múzeách, túžia najjednoduchšie zmýšľajúci konšpirátori,” komentuje polícia s tým, že autori svojim tvrdeniam môžu veriť.

 

UMRNČANÍ KONŠPIRÁTORI BEZHRANIČNE TÚŽIA PO DÔLEŽITOSTI: AHA, VEĎ MY SME AKO ŽIDIA! Podobné statusy sme tu mali už...

Uverejnil používateľ Hoaxy a podvody - Polícia SR Pondelok 25. januára 2021

 

"Autori takýchto myšlienok sa nezrodili s koronakrízou. Žijú s nami od nepamäti. Len vďaka benevolentnosti sociálnych sietí dostali priestor, vďaka ktorému o nich počujeme,” dodáva polícia na záver ich príspevku. Polícia SR na sociálnej sieti, na priame porovnanie dnešnej situácie a holokaustu sa neodvážia premyslení konšpirátori, ktorí cielene manipulujú, „keďže sami vedia, že ide o do neba volajúcu hlúposť a výsmech smrti miliónom tých, ktorí čelili nepredstaviteľným trápeniam”. Na priame porovnanie sa znižujú takzvaní najjednoduchšie premýšľajúci konšpirátori.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies