Kde strávite najkrajšie medové týždne podľa European Best Destinations?

NETKY.SK • 21 September 2023, 12:00 • 2 min
Kde strávite najkrajšie medové týždne podľa European Best Destinations?

Prestížny cestovateľský portál každoročne vyhlasuje tie najlepšie svetové destinácie vo viacerých kategóriách. Výsledky majú o to väčšiu cenu, že o nich rozhodujú priamo turisti z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Tisícky hlasov čitateľov European Best Destinations tak rozhodli aj o tom, ktoré sú najkrajšie miesta na svete pre novomanželov. Kde teda stráviť najfamóznejšie medové týždne? Poďte sa s nami pozrieť, akú odpoveď dal na túto otázku prestížny rebríček a hlas ľudu.
 
1.     Cavtat, Chorvátstvo
 
Možno prekvapivo, no najlepšou destináciou pre medové týždne je tento rok krásny, slnečný a romantický Cavtat, pobrežné mestečko na juhu Chorvátska, neďaleko Dubrovníka. Cavtat ponúka zaľúbencom svadobné služby na kľúč a nekonečné možnosti pre romantické výlety, zážitky, skvelé ubytovanie s výhľadom na more, butikové hotely pre novomanželov, reštaurácie pri vode či štýlové bary v srdci jedného z najkrajších zálivov v Európe. Má malebné staré mesto magicky zasadené medzi dva polostrovy s historickými budovami a kostolmi (dominantou celého okolia je Kostol sv. Mikuláša z 18. storočia), nádherné pláže, romantický prístav s promenádou. Veľmi obľúbená a ako stvorená pre medové týždne je dlhá kamienková pláž Zal s očarujúcimi zákutiami, či pláž Rat s borovicovými lesíkmi v pozadí. Cavtat vás aj v septembri privíta idylickým počasím.

2.  Positano, Taliansko

Objavte Positano, mesto, ktoré podľa legendy stvoril Neptún, boh mora, ktorý sa zamiloval do nymfy. Perla Amalfského pobrežia ako vystrihnutá z pohľadníc a katalógov, s nádhernými farebnými domčekmi, luxusnými hotelmi a službami najrôznejších druhov aj pre tých najnáročnejších. Ešte do polovice minulého storočia tiché rybárske mestečko, dnes jedna z naj destinácií Talianska a Európy. Spopularizoval ho vraj spisovateľ John Steinbeck, keď o Positane napísal: „Vryje sa vám okamžite hlboko pod kožu. Je také neskutočné, keď sa tu ocitnete, a tak príťažlivo skutočné, keď odtiaľto odídete...“ Mestečko je šarmantne uložené na strmých kopcoch, to ho robí ešte čarovnejším. Ak chcete zažiť pravý dovolenkový život, zastavte sa na hlavnej pláži neďaleko prístavu – Spiaggia Grande, kde to naozaj žije. Za luxus a pokoj si zaplatíte na súkromnej pláži Scogliera. Michelinovská reštaurácia La Sponda má nádhernú vonkajšiu terasu s úchvatným výhľadom na okolie. Pre novomanželov bude určite nezabudnuteľný súkromný výlet loďou na Capri.

 

3. Santorini, Grécko
 
Čo nové pozitívne povedať ešte o nádhernom ostrove, ako vystrihnutom z rozprávky – čarovnom, do biela zafarbenom Santorini? Toto miesto je ideálne nielen na svadobnú cestu, no je ako stvorené aj na to, aby ste tu popýtali svoju drahú o ruku. Kto by vám mohol povedať nie v takomto nádhernom prostredí? Skúste to napríklad na námestí Theotokopoulou, kde vám určite zatlieskajú domáci, posedávajúci na káve v malebných kaviarničkách. Keď už budete na námestí, navštívte pravoslávnu katedrálu, či miestny trh s voňavými produktami. Alebo si užívajte romantiku na krásnej Červenej pláži, ktorú lemujú strmé hrdzavočervené skaly. Výnimočným zážitkom bude plavba loďou okolo spiaceho vulkánu. Ostrov Santorini je vlastne tvorený časťou ponorenej sopky a lagúna v strede súostrovia je kaldera. Z lode sa vám naskytne iný, nezabudnuteľný pohľad na nádherné pobrežie Santorini
 

4. Rím, Taliansko

Romantika je vraj výsadou Paríža, no čitatelia tentoraz zahlasovali inak. Svojimi romantickými stránkami ich o niečo uchvátilo večné mesto Rím. Jedno z najkrajších miest na svete so svojimi impozantnými pamiatkami vás strhne svojou atmosférou, uvoľnenosťou, srdečnosťou. Gastronómia, história, slnko.... to všetko urobí z vašich medových týždňov perfektný zážitok. Znovu a znovu sa zamilujete v blízkosti čarovnej fontány Trevi, túlajte sa so svojou milou v krásnych záhradách Pinzio neďaleo Piazza del Popolo, vychutnajte si večeru na streche luxusného Hotela Raphael, prejdite sa po moste Sant Angelo, šepkajte si romantické slovíčka na Španielskych schodoch, alebo spolu obdivujte výhľad na celý Rím z kopca Gianicolo nad mestom.

5. Paríž, Francúzsko

Áno, aj hlavné mesto romantiky, zaľúbených, lásky a vášne sa muselo v tomto rebríčku objaviť. Nájdete tu históriu ako na dlani, nádherné galérie, kostoly, úzke autentické uličky, prepychové hotely, bohémske krčmičky na kopci Mont-Martre, večer rozsvecujúce mesto ako svetlušky... Poprechádzajte sa prvou krytou pasážou mesta Passage des Panoramas s intímnym osvetlením a zvláštnou starosvetskou atmosférou  Esplanade du Trocadero v 16. obvode mesta je tak trochu iný Paríž, ktorý tiež treba spoznať. Miesto umelcov, pouličné kapely, príjemné bistrá, romantika sa tu dá krájať!  Vychutnávajte svoju lásku na Pont des Arts, alebo zapadnite do džezové klubu v štvti Saint Germain...

 6. Budapešť, Maďarsko

Na lichotivú šiestu priečku sa tento rok dostala, prekvapivo, Budapešť! Slováci dobre vedia, že v metropole u nášho suseda je čo objavovať a zdá sa, že už to objavil aj svet. Zaľúbenci tu spolu môžu navštíviť honosné kúpele Széchenyi, ubytovať sa v 5-hviezdičkovom hoteli Corinthia, nasávať čarovnú atmosféru na Margitinom ostrove. Vychutnajte si plavbu po Dunaji, obdivujte krásu okolia Rybárskej bašty v Hradnej štvrti, odkiaľ sa ponúka romantický výhľad na mesto. V blízkosti bašty navštívte Kostol sv. Matúša, alebo si dajte domáce koláče Ruszwurm. Okúste sýtu a vášnivú maďarskú kuchyňu, prechádzajte sa ruka v ruke po promenáde, dajte si bozk na reťazovom moste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies