TB Prezídia Policajného zboru: O situácii po atentáte na Roberta Fica + VIDEO

NETKY.SK • 16 Máj 2024, 17:19 • 2 min
TB Prezídia Policajného zboru: O situácii po atentáte na Roberta Fica + VIDEO

BRATISLAVA - Dnes sa uskutočnila tlačová beseda Prezídia Policajného zboru. Pôvodne mali byť témou informácie k trestnému konaniu v súvislosti so včerajšou udalosťou, no medzičasom dozor vykonávajúca Generálna prokuratúra vydala na informovanie o priebehu konania embargo. Preto predstavitelia Prezídia Policajného zboru poskytli informácie o činnosti polície.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej besede vystúpil prezident Policajného zboru Ľubomír Solák, viceprezident Policajného zboru pre službu kriminálnej polície a migráciu Ivan Hapšták a viceprezident Policajného zboru pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Ivan Hapšták sa držal dohody s Generálnou prokuratúrou, ktorá políciu požiadala o to, aby v danej veci nekomunikovali. Požiadal preto novinárom, aby svoje otázky v tomto ohľade smerovali práve na Generálnu prokuratúru.

Rastislav Polakovič uviedol, že už dlhší čas bojujú s útokmi, ktoré smerovali na školy. Ako podotkol, „včerajšok dôsledne preveril činnosť Policajného zboru“. A pokračoval: „Navýšili sme monitoring osôb a miest, kde by mohlo dôjsť k nejakým potenciálnym hrozbám. Taktiež bol zabezpečený zvýšený monitoring v okolí televízií, rôznych denníkov. A zabezpečujeme bezpečnosť všetkých poslancov Národnej rady naprieč celému politickému spektru.“ Poznamenal, že sa to zabezpečuje na území celého Slovenska, vo všetkých regiónoch.  

Prezident Policajného zboru Ľubomír Solák skonštatoval: „V súvislosti so včerajším incidentom nám výrazne narástol podiel hybridných hrozieb vo virtuálnom priestore, kde naozaj ich postupne monitorujeme a analyzujem s tým, že budeme postupovať v intenciách zákona.“ Pokračoval: „Snažíme sa identifikovať adresne ľudí, ktorí reprezentujú názory, ktoré podporujú tento čin, ktorý sa stal včera.“

Pokiaľ ide o zabezpečenie bezpečnosti, podľa Rastislava Polakoviča úzko spolupracujú s Úradom na ochranu ústavných činiteľov a s ostatnými bezpečnostnými zložkami a neustále analyzujú situáciu a prijímajú následné opatrenia.

VIDEO – TB Policajného zboru (zdroj: TA3)

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TA3, Foto: TASR / Martin Baumann
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies