Južná Kórea: Chceme pristáť na Mesiaci!

NETKY.SK • 30 Máj 2024, 13:50 • 2 min
Južná Kórea: Chceme pristáť na Mesiaci!

SOUL - Juhokórejský prezident Jun Sok-jol oznámil, že jeho krajina vyvíja úsilie, v rámci ktorého má byť do roku 2032 na Mesiac vyslané prieskumné zariadenie. Južná Kórea tiež plánuje do roku 2045 pristáť na povrchu Marsu, uviedla agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

"V roku 2032 na Mesiaci pristaneme s naším vesmírnym prieskumným vozidlom a v roku 2045 na Mars umiestnime juhokórejskú vlajku," uviedol prezident na slávnostnom otvorení novej juhokórejskej vesmírnej agentúry v meste Sačchon, asi 300 km južne od Soulu.
 
Takisto prisľúbil navýšiť rozpočet a investície v oblasti vesmíru a letectva s cieľom podporiť konkurencieschopnosť týchto odvetví. Na tento projekt plánuje do roku 2045 vynaložiť približne 72,5 miliardy dolárov.
 
Južná Kórea oficiálne uviedla do prevádzky Agentúru pre letectvo a vesmír (KASA), ktorá vychádza z modelu amerického Úradu pre letectvo a vesmír (NASA), napísal portál Science.org.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Science.org/Jonhap, Foto: Freepik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies