J. Naď: „Republika je Balciarov projekt, ak sa dostane k moci, Vojenské spravodajstvo bude opäť slúžiť na špinavosti.“

NETKY.SK • 11 August 2023, 15:37 • 2 min
J. Naď: „Republika je Balciarov projekt, ak sa dostane k moci, Vojenské spravodajstvo bude opäť slúžiť na špinavosti.“

BRATISLAVA - Podpredseda Demokratov Jaroslav Naď označil hnutie Republika za jednu z najväčších hrozieb parlamentných volieb. V spojení s R. Ficom, alebo inou extrémistickou stranou môže politické zoskupenie negatívnym spôsobom ovplyvniť vnútornú bezpečnosť a vrátiť zneužívanie moci v prospech politických záujmov. Jaroslav Naď tiež zdôraznil, že hnutie, ktoré sa neštítilo olepiť krajinu sloganmi, ktorými presviedča verejnosť, že Slovensko neokradlo, je právoplatne spojené s nezákonnými finančnými machináciami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Slovensko neokradli z jedného jediného dôvodu, a to, že našťastie k tomu nedostali príležitosť. Nedá sa to ale povedať o Banskobystrickej samospráve, kde Uhrík ako šéf úradu dostal kraj doslova na kolená. Za nezákonné verejné obstarávanie dostal úrad od ÚVO mastnú pokutu, o dosadení kamarátov na lukratívne miesta nehovoriac,“ pripomenul Naď a zdôraznil, že okrem preukázaných finančných káuz má Republika na kandidačnej listine právoplatne odsúdených extrémistov, neonacistov či osobu, ktorá slúžila Mikulášovi Černákovi.

 


„Kandidátka Republiky je výkladná skriňa extrému. Právoplatne odsúdený extrémista Mazurek, ktorý do školy nosil hitlerov Mein Kampf, neonacista Ďurica, ktorý hajloval na verejnosti a tiež Suja, ktorý trénoval Černákovú mafiánsku skupinu.“ Naď tiež upozornil, že extrémistické zoskupenie Republika legitimizujú organizácie, ktoré dostávajú financie od štátu. Ako príklad uviedol Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, ktorý zverejňuje fotky s predstaviteľmi hnutia Republika, čo považuje podpredseda strany Demokrati za neprijateľné.

J. Naď tiež načrtol, že ak sa Republika dostane k moci hrozí, že sa vojenské spravodajstvo opäť stane nástrojom zneužívania politickej moci. Upozornil, že za jeho pôsobenia ako ministra, získalo Vojenské spravodajstvo kredit na Slovensku ale aj v zahraničí, odhalilo množstvo závadových osôb a nečelilo jednej jedinej kauze, čo sa za vlád R. Fica nestalo. Spomenul tiež, že v Republike sú blízke osoby neslávne slávneho exšéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara: „Politruk z Vojenskej akadémie Klementa Gottwalda RSDr. Viktorín sa dnes nechváli komunistickým titulom. Uprednostňuje oslovenie doktor filozofie, ktorý si vraj za zvláštnych okolností urobil v Sládkovičove. Tieto praktiky má už z ministerských čias. Vtedy kvôli nemu zmenil smerácky minister Kašický smernicu, aby sa z neho mohol stať brigádny generál. Uznali mu predtým zďaleka nepostačujúci krátkodobý kurz na škole NATO a Viktorín sa tak ako jediný v histórii ozbrojených síl dostal k hodnosti účelovou zmenou predpisu.“

 

Ďalšími Balciarovciami sú podľa Naďa Peter Pukan, ktorý ako príslušník Vojenského spravodajstva rozpracovával práve extrémistov a Roman Hubert, ktorý v čase húfnej infiltrácie ruských špiónov na Slovensku pôsobil ako zástupca vojenskej kontrarozviedky. „Tomu hnutiu, ktoré dnes hovorí o NATO, že je zločinecká organizácia nevadí, že má vo svojich radoch bývalého styčného dôstojníka SR pre CIA v Bruseli, Petra Pukana? A nevadí mu, že má na kandidátke človeka, ktorý dovolil, aby sa tu ruskí špióni premávali ako na prvého mája?  Odpoveď je, nie nevadí. Pretože čím lepšie pre Rusko tým lepšie pre Republiku,“ uzavrel Naď.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Demokrati / Matúš Mandrák Foto: SME / TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies