Iowa: Hrozivé tornádo v Greenfielde zanechalo po sebe spúšť. Mesto takmer celé zrovnalo so zemou + VIDEÁ

NETKY.SK • 22 Máj 2024, 09:10 • 6 min
Iowa: Hrozivé tornádo v Greenfielde zanechalo po sebe spúšť. Mesto takmer celé zrovnalo so zemou + VIDEÁ

WASHINGTON - Silné tornádo sa prehnalo malým mestom Greenfield v americkom štáte Iowa. Zahynulo pritom niekoľko ľudí a viac než desať ďalších utrpelo zranenia, uviedli miestne úrady. Správu priniesla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nasledovala totálna deštrukcia, z domov zostali ruiny a všade naokolo sa nachádzali trosky budov i zdemolované vozidlá. Podľa tamojších úradov zničilo tornádo značnú časť mesta.
 
Presný počet obetí nebol bezprostredne známy, podľa hovorcu štátnej hliadky v Iowe Alexa Dinkla však prišlo o život "viacero ľudí" a ich počet sa spresní.

Najmenej 12 zranených museli previezť do zdravotníckych zariadení v okolitých mestách, keďže nemocnica v Greenfielde, ktorý má približne 2 000 obyvateľov, zostala po tornáde poškodená.
 
Tornádom postihnuté mesto sa chystá navštíviť aj guvernérka Iowy Kim Reynoldsová.
 
Národné meteorologické centrum medzitým v Spojených štátoch vydalo varovania pred búrkami pre väčšinu územia štátu Iowa i ďalšie štáty na stredozápade USA vrátane častí Minnesoty a Wisconsinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: Reuters, Foto: koktejl.azet.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies