Hrozba z východu podľa Porošenka nezmizne ani v mieri

NETKY.SK • 27 Február 2015, 10:38 • 2 min
Hrozba z východu podľa Porošenka nezmizne ani v mieri

KYJEV – Ukrajinský prezident Petro Porošenko je presvedčený, že vojenská hrozba prichádzajúca z východu nezmizne ani v prípade, že minské dohody vrátane prímeria budú dodržiavané a zavládne mier.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Aj podľa najoptimistickejšieho scenára tu hrozba z východu zostane," vyhlásil v prejave v Národnej vojenskej univerzite, ktorý prenášala štátna televízia.

 

Na východe Ukrajiny v piatok pokračuje sťahovanie ťažkých zbraní z frontovej línie. Povstalci, ktorí začali zbrane sťahovať už pred dvoma dňami, tvrdia, že proces na 90 percent ukončili. Vládne sily začali so sťahovaním len vo štvrtok, pričom ako dôvod meškania uviedli pokračujúce ostreľovanie zo strany povstalcov. Na východe Ukrajiny je však v posledných dňoch pokoj zbraní a za posledné dva dni nezaznamenali žiadne obete na životoch. Na proces sťahovania zbraní dozerá Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Stiahnutie delostrelectva z určených demarkačných línií je druhým krokom v napĺňaní mierovej dohody. Prvým krok bolo uzavretie a plné dodržiavanie prímeria. Armáda vo vyhlásení varovala, že v prípade porušenia prímeria proces sťahovania zbraní zastaví a podobnú hrozbu vyslovili aj povstalci.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies