V Nitre sa konalo taktické cvičenie HaZZ

NETKY.SK • 7 Jún 2024, 12:17 • 2 min
V Nitre sa konalo taktické cvičenie HaZZ

NITRA - Ešte 5. júna sa uskutočnilo taktické cvičenie zamerané na riešenie mimoriadnej udalosti. Cvičenia sa zúčastnilo 61 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

slovakia

left justify in out

Počas prevádzky v chladiacom systéme prišlo k strate dodávania surovej vody z čerpacej stanice na Hrone v katastri obce Malé Kozmálovce a bolo potrebné zabezpečiť jej dodávku do areálu jadrovej elektrárne v Mochovciach pomocou hasičskej techniky zo zdrojov mimo areálu. 

Po príchode hasičov na miesto imitovanej udalosti boli za účelom likvidácie nežiaducej udalosti vytvorené dva zásahové úseky, z ktorých prvý slúžil na zabezpečenie kyvadlovej dopravy následné prečerpávanie vody z CAS do bazéna chladiacej ventilačnej veže.

Druhý zásahový úsek zabezpečoval diaľkovú dopravu vody pomocou veľkokapacitného čerpadla a jej následné prečerpanie do bazéna chladiacej ventilačnej veže.

Cieľom cvičenia bolo preveriť pripravenosť a akcieschopnosť hasičských jednotiek HaZZ a precvičiť ich súčinnosť pri zdolávaní udalosti medzi sebou navzájom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB Hasičský a záchranný zbor, Foto: facebook.com/MilanDermekPhotography
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies