Zamestnanci a pacienti môžu voliť priamo v nemocnici

NETKY.SK • 8 Jún 2024, 15:45 • 2 min
Zamestnanci a pacienti môžu voliť priamo v nemocnici

BRATISLAVA - Využiť svoje aktívne volebné právo, prejaviť svoj názor a vybrať si svojich zástupcov do Európskeho parlamentu môžu aj zdravotníci a pacienti priamo v nemocniciach.

slovakia

left justify in out

Vhodiť do urny hlasovací lístok konkrétnej politickej strany alebo koalície, vyznačiť preferovaných kandidátov a prejaviť takto svoj názor, akým smerom by sa projekt európskej integrácie mal uberať najbližších päť rokov, majú priamo v nemocnici možnosť aj zamestnanci troch významných zdravotníckych zariadení, a síce Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) a Národného onkologického ústavu (NOÚ). 

Jedinou podmienkou toho, aby si toto svoje demokratické právo mohli vo voľbách uplatniť, je, aby mali trvalý pobyt v okrsku, v ktorom sa predmetné zdravotnícke zariadenie nachádza, prípadne mať vybavený hlasovací preukaz

Slovenskú republiku bude v EP zastupovať 15 poslancov. Voliči majú možnosť prejaviť svoju podporu a vyjadriť svoje osobné preferencie dvom kandidátom z jednej kandidátnej listiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Matej Kasanický
Zdroj: teraz.sk, Foto: Freepik
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies