MENINY , ZDENKA
close

Dnes je 23. september 2023

ZDENKA


Z histórie
23. SEPTEMBER 1941

Prvé experimenty s plynom v koncentračnom tábore Osvienčim

Hebrejský dátum: 5784.1
Juliánsky dátum: 2460211

Do sviatku
39d
Do víkendu
166h
BIBLIA
close

BIBLIA

Slovo na dnes:

Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje.

Zjavenie Jána 22:11

GDPR & COOKIES
close

Cookies a nastavenia

Základné nastavenia fungovania portálu Netky.sk. Povolte vykonávanie scriptov, vypnite reklamu (platený balíček), určite si zarovnanie textu
NASTAVENIA
close

Nastavenia



Konfigurovať hlavnú stránku

Nastavte si, ktoré ktoré správy sa majú zobrazovať

Zmeniť heslo

Zmeňte si vaše heslo

Zmeniť nick

Zmeňte si váš nick

Moje faktúry

História Vašich faktúr za služby NetkyPlus

Predplatné

Balíčky NetkyPlus ponúkajú služby, ktoré sú dostupné iba predplatiteľom

FOTO Recept: Brokolicová polievka a granatiersky pochod

Netky.sk • 09:00 • Čas čítania 2 min

BRATISLAVA – Základom stravovania detí v školskom veku je hlavne zelenina. Ako druhý chod pripravte granatiersky pochod a zdravý obed je raz dva hotový.

left justify
zoom in zoom out
facebooktwiterlinkedinwhatsapp

slovakia


Brokolicová polievka.

Suroviny pre 4 osoby:

1 väčšiu brokolicu, 1 cibuľu, 3 mrkvy, 1 kaleráb, 4 zemiaky, 1 liter vývaru, 1 kyslú smotanu, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, olej, 1 PL hladkej múky, 2 PL smotanovej nátierky,

 

Príprava:

1. Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a brokolicu rozoberieme na ružičky. Všetko  spolu opražíme na oleji, pridáme soľ, korenie, vegetu, zalejeme vodou a udusíme do mäkka. 

 

img

 

2. Zalejeme vývarom, pridáme smotanu v ktorej sme rozmiešali múku a smotanovú nátierku. 

 

img

 

img

 

Necháme prejsť varom a odstavíme.

 

img

 

 

Granatiersky pochod.

Suroviny:

1 kg zemiakov, 1 balíček cestovín(fliačiky), 2 cibule, olej, 1PL mletej sladkej papriky, soľ,

 

Príprava:

1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a pretlačíme cez koliesko na zemiaky. 

 

img

 

2. Medzi tým si uvaríme fliačiky podľa návodu. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a orestujeme na oleji. 

 

img

 

3. Potom pridáme pretlačené zemiaky, soľ, mletú papriku a opečieme do chrumkava. 

 

img

 

4. Nakoniec primiešame už len uvarené cestoviny a zamiešame. 

 

img

 

img

 

Podávame s uhorkou.

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 


Za netky.sk
Redakcia Netky

Virtuálne voľby Netky 2023: Voľte svojho favorita už dnes z 25 politických subjektov. Voliť môžete iba raz. Upozornenie: tieto voľby sú iba virtuálne, určené iba na informačné účely na portáli Netky.sk

Chcem hlasovať

user MOJE NETKY
Aby si mohol pridávať komentáre musíš byť prihlásený
Odoslať





Chcem ohodnotiť autora a podporiť ho




Najčítanejšie v sekcii

Dosiahli sme gastronomické dno alebo vášnivú paletu chutí? Vyskúšajte rôznorodosť svetovej kuchyne.

  • Gurmán
  • 05.09 16:15

Divoký mladší brat vína – kam zájsť v týchto dňoch na dobrý burčiak

  • Gurmán
  • 07.09 18:00

Niekto to rád čili – poznáte najohnivejšie papričky na svete?

  • Gurmán
  • 19.09 13:00

Rajčiny: Kuchynský klenot plný chuťových možností

  • Gurmán
  • 05.09 21:30

Keď sa víno dokonale snúbi s jedlom...

  • Gurmán
  • 18.09 10:20

Dary jesene na tanieri – aké dobroty nám ponúka toto obdobie

  • Gurmán
  • 14.09 17:30

Zažite netradičné septembrové gastro-potulky po Slovensku

  • Gurmán
  • 12.09 10:30

Jesenné gastropotulky – jedinečné chute a zážitky zo všetkých kútov Slovenska

  • Gurmán
  • 20.09 12:00

Tokajské vinobranie ponúkne unikátne vína, let balónom aj beh cez vinice

  • Gurmán
  • 20.09 10:00

Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

  • Gurmán
  • 22.09 17:00


Práve teraz

close