Finále Davis Cupu: Nadal na čele hviezd Španielska proti Argentíne

NETKY.SK • 2 December 2011, 14:39 • 2 min
Finále Davis Cupu: Nadal na čele hviezd Španielska proti Argentíne

Finále Davis Cupu Nadal na čele hviezd Španielska proti Argentíne - Tenis SEVILLA - Španiel Rafael Nadal v piatok nastúpi proti Juanovi Monacovi z Argentíny na otváracom zápase vo finále Davis Cupu. panielsko je favorit na zisk tretieho titulu Davis Cupu

slovakia

left justify in out

imgSEVILLA - Španiel Rafael Nadal v piatok nastúpi proti Juanovi Monacovi z Argentíny na otváracom zápase vo finále Davis Cupu. Španielsko je favorit na zisk tretieho titulu Davis Cupu za posledné štyri roky.

David Nalbandian, ktorý bude hrať v treťom finále za Argentínu, nastúpi po boku Eduarda Schwanka v sobotňajšej štvorhre.

Svetová dvojka, Rafael Nadal, sa vráti na olympijský štadión v Seville, kde pomohol Španielsku vyhrať titul v roku 2004, a nastúpi
v úvodnom piatkovom zápase proti 26.hráčovi sveta, Juanovi Monacovi.
Španiel David Ferrer, 5.hráč rebríčku ATP, potom následne nastúpi proti Juanovi Martinovi del Potrovi. Nadal a Ferrer majú spolu bilanciu 25 víťazstiev a 0 porážok na antuke vo farbách Španielska na Davis Cupe, ktoré je 4-násobným majstrom DC.

V sobotu bude argentínska dvojica Nalbandian a Schwank hrať proti španielskej dvojici Feliciano Lopez a Fernando Verdasco. Záverečné zápasy dvojhry na programe v nedeľu.

Nalbandian nehral od polovice októbra, a preto sa kapitán ArgentínyTito Vazquez, rozhodol, že finalistu Wimbledonu z roku 2002 nasadí iba do 4-hry, kde by Juhoameričania mohli mať výhodu.

Schwank, ktorý vyhral oba svoje zápasy štvorhry na antuke, nahradil Juana Ignacia Chelu. Nalbandian by v prípade potreby mohol ešte hrať v nedeľu.

Nadal bol sklamaním na ATP World Tour Finals v Londýne, kde bol vyradený už v skupinovej fáze a povedal, že cítil menej pôžitku z hry.

Ale zatiaľ čo Nadal prepustil post svetovej jednotky v rebríčku ATP Novakovi Djokovičovi na Wimbledone, tak v Davis Cupe ťahá šnúru 18 výhier od jeho poslednej prehry v roku 2004, keď debutoval v Davis Cupe.

V rovnakom roku sa mu podarilo poraziť Andyho Roddicka vo dvojhre a pomohol Španielsku poraziť USA v boji o titul DC na rovnakom mieste v Seville.

Španielsko hrá už svoje šieste finále od ich prvého titulu v Davis Cupe v roku 2000. Španielsko tiež vyhralo v rokoch 2004, 2008 a 2009.

Španielsko vo finále porazilo Argentínu v roku 2008, a vtedy hrali dokonca bez Nadala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies