Fapšo po tvrdom knokaute nemá žiadne pochybnosti: Dal som telu oddych a cítim sa dobre

NETKY.SK • 6 Máj 2024, 12:30 • 2 min
Fapšo po tvrdom knokaute nemá žiadne pochybnosti: Dal som telu oddych a cítim sa dobre

Slovenský bojovník Sebastián „Tank“ Fapšo pred dvomi mesiacmi inkasoval brutálny knokaut na RFA 15 od Františka Puraša, ktorý tak šokoval celú domácu postojársku scénu. Fapšo sa prakticky ihneď vrátil do tréningového procesu a po veľmi krátkej prestávke ho uvidíme späť v akcii na RFA x IAF Warm Up v Nových Zámkoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Krátka pauza?
V pozícii, do akej sa Sebastián Fapšo dostal na RFA 15, ho vôbec nevídavame. Po brutálnom kolene od Františka Puraša ledva stál na nohách a nekrytý high kick o pár desiatok sekúnd neskôr bol len klincom do rakvy. Po takýchto tvrdých knokautoch si bojovníci zvyknú dávať dlhšie prestávky, no Fapšo na to nevidí jediný dôvod.

Príprava je vždy taká istá, iba som sa trochu viac ponoril do seba. Idem viacej do toho, čo ma baví a viac sa sledujem. Môj zdravotný stav je teraz top. Cítim sa dobre, bol som hneď na magnetickej rezonancii, takže hlava je v pohode. Je tam na KO prestávka nejakých 7 týždňov a ja mám medzi zápasmi 10 týždňov, takže nie je čo,“ odôvodnil Fapšo svoju len dvojmesačnú prestávku.
 
Najpamätnejšie zápasy Sebastiána Fapša sú rozhodne súboje s Matějom Kozubovským, Joiltonom Lutterbachom a Františkom Purašom. Práve s jeho posledným premožiteľom by z tejto trojice mal najradšej odvetu. „Určite s Purašom, pretože to je jediný súper, ktorý ma ukončil na KO. Myslím si ale, že aj s Lutterbachom by to malo zmysel,“ povedal o svojich bývalých a aj potenciálnych budúcich súperoch.

Mám dobrú formu, takže mu ukážeme
Najbližšie však Fapša čaká súboj s Filipom Roubíčkom na druhom spoločnom galavečeri RFA a IAF. Svoju najväčšiu výhodu vidí považskobystrický rodák v hmotnosti. „On má také skade ruky, skade nohy. Je rýchly, pohyblivý na nohách, ale je odo mňa ľahší, a to bude cítiť,“ povedal o svojom nadchádzajúcom súperovi.
 
O svojej pripravenosti nemá žiadne pochybnosti a regenerácia po nedávnom knokaute podľa jeho slov nemohla prebiehať lepšie. „Dal som oddych telu, mysli aj všetkému, čomu bolo treba. Cítim sa dobre, som v tréningu a mám dobrú formu, takže mu ukážeme. Mojím najväčším receptom je vždy tvrdá drina. Keď som disciplinovaný, tak si aj viacej verím,“ prehlásil pred duelom s Roubíčkom, ktorý ho čaká 18. mája. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj a Ticketportal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA, zdroj foto: RFA/Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies