Do Francúzska sa dostanete aj po zaočkovaní vakcínou vyrobenou v Indii

NETKY.SK • 17 Júl 2021, 15:15 • 2 min
Do Francúzska sa dostanete aj po zaočkovaní vakcínou vyrobenou v Indii

PARÍŽ - Francúzi od nedele umožnia vstup do krajiny cestujúcim, ktorí boli zaočkovaní vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca vyrobenou v Indii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Paríž však zároveň sprísňuje hraničné kontroly s cieľom kontrolovať šírenie delta variantu koronavírusu a chrániť nemocnice pred preťažením.

 

img


Tento krok prichádza po celosvetovom pobúrení nad tým, že COVID certifikáty Európskej únie uznávajú iba vakcíny AstraZeneca vyrobené v Európe. Medzičasom aj niekoľko ďalších členských štátov EÚ akceptovalo indickú verziu vakcíny AstraZeneca.

Francúzsko stále neuznáva očkovanie čínskymi alebo ruskými vakcínami. Akceptuje iba očkovacie látky schválené Európskou liekovou agentúrou (EMA).

 

img


Podľa sobotňajšieho vyhlásenia sa na francúzsky "červený zoznam" dostali ďalšie štyri krajiny s vysokou mierou výskytu koronavírusu. Sú nimi Tunisko, Indonézia, Kuba a Mozambik.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies