Ďalšie zatýkanie na ruskom ministerstve obrany: Generál podozrivý z veľkého úplatku

NETKY.SK • 14 Máj 2024, 17:20 • 2 min
Ďalšie zatýkanie na ruskom ministerstve obrany: Generál podozrivý z veľkého úplatku

MOSKVA - Vedúci personálneho oddelenia ruského ministerstva obrany Jurij Kuznecov bol zatknutý pre podozrenie z prijatia úplatku a začalo sa proti nemu trestné konanie, informovala tlačová agentúra TASS. Na ministerstve nedeľným dekrétom Vladimíra Putina končí jeho šéf Sergej Šojgu.

slovakia

left justify in out

"Hlavné vyšetrovacie riaditeľstvo ruského Vyšetrovacieho výboru začalo trestné konanie proti Jurijovi Kuznecovovi, vedúcemu personálneho oddelenia ruského ministerstva obrany. Je podozrivý z prijatia úplatku v obzvlášť veľkom rozsahu,“ uviedla pre agentúru TASS Svetlana Petrenková, oficiálna predstaviteľka Vyšetrovacieho výboru ruského ministerstva obrany. Podľa nej bolo u Kuznecova zabavených viac ako 100 miliónov rubľov.
 
Kuznecov v rokoch 2010 až 2023 pôsobil ako náčelník 8. oddelenia Generálneho štábu Ozbrojených síl Ruskej federácie. Toto oddelenie v rámci ministerstva obrany sa zaoberá ochranou štátneho tajomstva. Podľa webovej stránky ministerstva obrany bol Kuznecov v máji 2023 vymenovaný za vedúceho hlavného personálneho oddelenia ruského ministerstva obrany.
 
Len pred niekoľkými týždňami bol na základe rovnakého podozrenia zatknutý iný generál, Šojguov dlhoročný prvý námestník Timur Ivanov, ktorý mal na starosti armádne stavby. O jeho korupcii vedeli úrady už dlho a on aj jeho manželka sa chválili životom na vysokej nohe, ale až 23. apríla tohto roku si preňho prišla polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TASS, Foto Jurij Kuznecov / pravda.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies