CNN bude v prvej predvolebnej debate VYPÍNAŤ MIKROFÓNY

NETKY.SK • 16 Jún 2024, 11:43 • 2 min
CNN bude v prvej predvolebnej debate VYPÍNAŤ MIKROFÓNY

WASHINGTON - Prvá americká predvolebná debata medzi súčasným šéfom Bieleho domu Joeom Bidenom a jeho republikánskym protikandidátom Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna.

slovakia

left justify in out

Debata bude zahŕňať dve reklamné prestávky, budú v nej zakázané vizuálne pomôcky a mikrofóny sa budú vypínať, keď kandidát nebude mať slovo, uviedla CNN. Správu sprostredkovala Reuters.
 
V máji sa kandidáti dohodli, že sa stretnú v dvoch debatách - v júnovej, ktorú odvysiela CNN, pričom druhú, ktorá sa uskutoční 10. septembra, bude hostiť televízia ABC.
 
CNN uviedla, že obaja kandidáti budú počas 90-minútovej debaty vystupovať na jednotnom pódiu, pričom pozície na pódiu sa vylosujú. Biden aj Trump dostanú fľašu vody, pero, poznámkový blok, ale nebudú môcť používať vizuálne pomôcky.

Obrazok
Zdroj: alemdatela.com

"Moderátori použijú všetky nástroje, ktoré budú mať k dispozícii, aby dodržali časový harmonogram a zabezpečili civilizovanú diskusiu," uviedla CNN s tým, že mikrofón kandidáta, ktorý práve nebude mať slovo, bude vypnutý.
 
Počas dvoch reklamných prestávok nesmie tím komunikovať so svojím kandidátom a v štúdiu nebudú prítomní diváci.
 
Prvú televíznu predvolebnú debatu republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa a jeho demokratického rivala Joea Bidena v septembri 2020 sledovalo približne 73 miliónov ľudí. Bola poznačená napätím, osobnými útokmi a vzájomným prerušovaním sa kandidátov.
 
V roku 2016 si pozrelo prvú predvolebnú debatu Trumpa a demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej okolo 84 miliónov ľudí.

Obrazok
Zdroj: wikimarketing.vn


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: CNN / Reuters / ABC, Foto: Joe Biden a Donald Trump / AP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies