Čínske lekárske tímy chválili zlepšenie zdravotnej starostlivosti v Kongu

NETKY.SK • 31 Január 2024, 18:19 • 2 min
Čínske lekárske tímy chválili zlepšenie zdravotnej starostlivosti v Kongu

KINSHASA - Čínske lekárske tímy pomohli zlepšiť zdravotnú starostlivosť pre ľudí v Konžskej demokratickej republike (KDR), uviedol v utorok námestník ministra zdravotníctva KDR Serge Emmanuel Holenn.

slovakia

left justify in out

Minister Holenn to povedal na slávnostnej recepcii, ktorá sa konala v hlavnom meste Kinshasa, aby privítal novo prichádzajúcich a rozlúčil sa s 21. lekárskym tímom, ktorý čoskoro dokončí svoju misiu. Holenn v mene konžskej vlády vyjadril svoje úprimné poďakovanie čínskej strane za vysielanie lekárskych tímov do KDR na viac ako 50 rokov, pričom zdôraznil plodnú a rokmi overenú zdravotnú spoluprácu medzi oboma krajinami. V posledných rokoch prekonali čínske lekárske tímy problémy, ako je ebola a pandémia COVID-19, a pomohli ochrániť zdravie tisícok rodín v KDR.

21 členov 21. skupiny čínskeho lekárskeho tímu pracovalo v KDR jeden rok v nemocnici čínsko-konžského priateľstva v Kinshase a všeobecnej referenčnej nemocnici Haut-Katanga v Lubumbashi. Odkedy Čína v roku 1973 vyslala do KDR (vtedy známej ako Zair) prvý lekársky tím, členovia tímu sa neustále striedali. V priebehu rokov takmer 600 čínskych zdravotníckych pracovníkov vykonalo státisíce lekárskych konzultácií a vykonalo množstvo operácií, aby slúžilo konžskému ľudu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / He Changzhen
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies